mandag, mai 11, 2009

Dag 1

Første dag av "bruk dine fine ting istedet for å la dem støve ned i skapet"-uka, og jeg har funnet fram min fine kamé fra Capri, kjøpt i en riktig gammel smykkebutikk i nærheten av Villa San Michele. Ellers er antrekket svært casual, litt av poenget for min del - å mikse fine ting med helt ordinære ting.

Nå håper jeg flere vil avlegge rapport!

25 kommentarer:

Jenny B sa...

Vilken vacker brosch!

Jag har tagit på nya fina örhängen, hängande loopar i varje örsnibb. Och för att sprida glamouren till andra, lämnade jag mitt utlästa exemplar av senaste Damernas Värld på pendeltåget. Hoppas att någon blir glad!

sol sa...

Nydelig kamé!
Når du bruker den, hvor plasserer du den? Jeg synes det vanskelige med brosjer er å finne egnet plass! skulle gjerne ha vært flinkere til å bruke de få jeg har mer..
Min "spesielle" ting i dag er Diors Diorissimo, fra før reformuleringen som tok vekk den mjuke mørke bunnen.
Ha en fin ny arbeidsuke!

koristen sa...

Jeg hadde ikke sett oppfordringen din, men nå sitter perleringen på fingeren min selv om det er mandag. Den er arvet etter en tante som syntes alt var for fint til å brukes, og jeg bestemte meg for at sånn ville jeg aldri bli. Jeg har ikke så mange Ingrid Sletten av Sillejord-tendenser, men av og til må jeg også huske å ta meg selv i nakken ;-)

Nydelig kamé!

Hanne sa...

Jeg har tatt på meg en bred sølv-armring med mathende fingerring. Egentlig litt upraktisk på jobb, men flott!

Frk Detektiv sa...

Jeg har lenge tenkt på å ta med meg en av mine favoritt kaffekopper på jobb siden jeg blir helt rådvill om den ene type kopp med firmalogo her på jobben ikke er tilgjengelig den dagen. For selv om mine kollegaer hevder det så smaker ikke kaffen likt samme hvilken kopp man drikker den fra! Så etter gårsdagens glimrende oppfordring sitter jeg her med en av mine fin fine Vegakopper fra PP, med fat under. Bare det gjør kaffeopplevelsen bedre! :) Liker nemlig lyden mellom kopp og fat når den blir løftet og satt ned. Blir spennende å lese hva dere finner på i løpet av uka :)

Anonym sa...

Strålende påminnelse! jeg har derfor tatt på meg min aller fineste bukse-som jeg derfor (...)bruker altfor sjelden, festparfyme og min aller flotteste ring. Jeg skal sitte hjemme og jobbe i hele dag så dette blir aller mest glamour for eget velværes skyld. Herlig! God ide å ha fokus på dette hele uka-kanskje det fører til nye vaner ?

HildeSofie sa...

Hurra for en fin uke!
Jeg har ikledd meg en sort tunika med fint blomstermønster nederst, og jeg som stort sett alltid bruker mer casual klær fikk straks kommentarer fra kolleger om at jeg var fin - så jeg er i gang :-)

Randi E sa...

Jeg har på meg 50talls sommerkjole som jeg trodde var litt for fin til å ha på jobben. Men trikset er å dempe det litt ned med casualt tilbehør:)

Fruen sa...

Svarte! Leste oppfordringa i går, syns den var strålende - og glemte hele greia i morres >:-( MEN dagen er jo ikke over klokka 16! Nå får jeg litt tid til å pønske ut hva jeg skal bruke/ta fram i kveld. Jeg er absolutt Ingerid Sletten - typen, så dette har jeg godt av!

Og i mellomtiden får jeg sikkert inspirasjon fra dere andre her inne:-)

Hilde Østby sa...

Jeg bruker mine veldig dyre og fine Chie Mihara-sko hver dag! Som Coco Chanel sa: Ethvert antrekk kan løfte seg med fine sko! Direkte oversatt: Selvom du er kledd i noe skabberakkel, har du Jimmy Cho er du uslåelig!

Glamouroversetteren sa...

Jeg har slått til med leppestift i dag, Mac´s "Plumful". Føler meg litt overpyntet, men det er forhåpentlig en vanesak. Og fargen er fin til grå cardigan og økologisk bomullstopp fra HM.

Ingridsj sa...

Nå skal jeg drikke te av en av de nydelige koppene fra den keiserlige porselensfabrikken i St Petersburg. De som jeg nesten aldri bruker fordi jeg er redd for at de skal misfarges. Hadde et Ingrid Sletten- øyeblikk tidligere i vår da jeg kom til å knuse to av dem, så oppfordringen din gikk rett hjem!

Juristen sa...

Bra utfordring! Selv eier jeg ikke Ingrid Sletten-tendenser, men er snarere en som liker å pynte seg både i hverdagen og på fest. Derfor blir hagen stelt iført cardi, perler og kjole! Med andre ord er jeg ikledd mine vante antrekk, mens jeg applauderer de som trenger å ta seg selv i nakken;-D

Nina Refsnes sa...

Hurra, fant halskjede i gull etter farmor i en av roteskuffene! :)

Seema sa...

Oj, naa foeler jeg at jeg har bodd lenge i utlandet; hvem i all verden er denne Ingrid Sletten som saa mange av dere nevner?

Idag baerer jeg en herlig parfyme som jeg bruker for sjelden! Imorgen blir det kanskje en vakker haarnaal (fra Barcelona) som jeg har hatt i noen aar og nesten aldri brukt. Den er saa inderlig fin i boksen sin. :)

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for alle rapporter så langt! Dette funker bra! :)

Seema - lenge tror jeg umulig du kan ha bodd i utlandet - Ingerid Sletten stammer fra 1870 :)

Katrine sa...

Jeg arvet for et par år siden en hel del smykker og har vært fast bestemt på at de ikke skal støve ned i en skuff, så jeg er vel ganske flink til å bruke dem (særlig tatt i betraktning at jeg er så lite flink til å pynte meg ellers i hverdagen).
Men noen smykker blir jo gjengangere. Hverken sminke eller parfyme i dag heller, men de uanstendig dyre Lynggaard-hoopsene i hvitt gull som jeg fikk i morgengave sparer jeg ikke på, de er ute og lufter seg i dag igjen:-)

koldfru sa...

Jeg er ingen Ingerid Sletten av Sild og Jord, som en bekjent ganske lenge trodde den sangen het, jeg er bra pyntedukke til vanlig, men i dag har jeg funnet fram noen ekstra fine øredobber fra Julie Sandlau med i sølv belagt med gull,og med svarte onyxer dinglende rundtomkring. Gave fra mannen. Elsker dem,men bruker dem altfor sjelden, noe det skal bli en slutt på nå!

Seema sa...

Hehe, har visst ingen grunn til aa foele meg akterutseilt - bortsett fra litteraert!

Micha sa...

Vet du om Ingrid Sletten er knyttet spesiellt til en enkelt del av landet? Jeg har aldri hørt om verken dama eller sangen, men syns det er facinerende at så mange bruker henne som en selvsagt referanse :-)
.

Fornuftig forsker sa...

Jeg tok frem den arvede perleringen idag, den bruker jeg sjelden og er litt redd for. Tenker på leppestift imorgen, hvis jeg husker det. Å ja, jeg har også en tekopp (og div. kaffekopper) fra den keiserlige porselensfabrikken i St. Petersburg. De tåler det meste, men jeg tør ikke ta dem i oppvaskmaskin. De kan lett få belegg av te eller sterk kaffe, men det er bare å vaske dem grundig for hånd. De setter definitivt en glamorøs spiss på dagen! Bare lyden av kopp mot skål! Og smaken, spesielt av te i tekopp... ikke noe å spare på.

Alter Ego sa...

Jeg har for vane aa bruke fine ting - det laerte jeg av min mors gamle onkel for lenge siden. ("Hva er vitsen med fine ting hvis man ikke bruker dem, Alter Ego, de blir jo mindre fine med stoev paa!")

Men i stedet har jeg tatt fram skrivesettet og skrevet et aattesiders brev til ei venninne. Paa gamlemaaten, med penn og papir og saann. Ikke saa verst det heller, egentlig :) Tenker jeg.

Anonym sa...

Jeg har lyst å investere i en klassisk skinnveske. Hva er forskjellen på en "tote bag" og en "hobo"?
Hilsen Amateurmamma

Hanne sa...

Nå har jeg fortalt om "kampanjeuka" di i bloggen min! Syns dette var en rasende god påminnelse, og tenker flest mulig bør få del i den. Håper det var greit. :-)

Lauren B sa...

Det er visst ikke så mye som støver ned i mine skap lenger - Glamourbibliotekaren har for lengst inspirert meg til å bruke perleøredobbene til hverdags. Jeg har derfor markert dagen med å høre Händel, Mozart og Couperin på jobb!

Populære innlegg