søndag, mai 10, 2009

Utfordring i uke 20

Finn fram den smaragdgrønne medisinballformede fløyelshatten!


Jeg har en idé. Jeg leser om luksusvarehus som åpner og mennesker som bruker halve månedslønna si på en ny veske. At vi har bedre råd og ikke er redd for finanskrisa lenger. Det får være opp til hver og en, jeg skal ikke blande meg. Men: Det jeg mistenker, er at mange er så redd for sine nye dyre ting at de ikke våger å bruke dem. Jeg vet jeg ville vært det om jeg hadde en Birkin-bag. Og det ville jo være svært ironisk. Bruker man mange mange tusen på et par nye sko eller en ny veske, og kanskje har gjort en kost-nytte-analyse i full fart før man drar kortet, bør man realisere planene om å ta det i bruk. Å ha ting liggende i skapet har ingen glede av.

Derfor tenkte jeg vi kunne ta en liten treningsuke når det gjelder å ta i bruk ting vi synes er for fine til å brukes. Jeg mener ikke at vi skal gå i brudekjole på jobb eller jogge rundt i gjørma i Manolos, men i litt mindre skala - ta frem ting som står og skinner for seg selv i skapet til ingen nytte. Drikk te av ditt fineste servise. Bruk de fine smykkene dine. Knyt det fineste skjerfet rundt halsen. Har du kjøpt det - bruk det. Dette er jo forsåvidt midt i Glamorøs Fredag-tankegang, men det kan like gjerne gjelde alle dager.

Og utfordringen er: Sånn omtrent én ting hver dag! Og rapporter tilbake til meg. Man behøver ikke være med hver eneste dag, men prøv et par dager i allefall!

Jeg begynner i morgen med min kamé fra Capri.

28 kommentarer:

Jenny B sa...

Mycket bra idé! Jag är dålig på att använda smycken, jag glömmer alltid bort att sätta på dem innan jag går hemifrån. Det är den första varjedags-glamouren jag tänker satsa på. Tack för inspirationen!

Glamouroversetteren sa...

Helt enig. Spare på greier in absurdum er dumt. I dag har jeg brukt den kasjmircardiganen som jeg har spart litt på og vært forsiktig med. Føler meg nesten litt uskikkelig.

L sa...

Hihi.. Har på meg Gucci pumpsene mine på vei til butikken :)

Hanne sa...

Jeg har vel ingen ting jeg sparer på, akkurat, fordi jeg er redd for det. Men jeg har masse kjoler og smykker som altfor sjelden blir brukt, mest av latskap, tror jeg. Det er så mye enklere å ta det man pleier, liksom.
Skjerpings! Fra NÅ!

Anonym sa...

Bra idé!

Nå må jeg tenkte grundig gjennom hva jeg har som jeg bør ta frem oftere.

Hm!

Skal prøve meg på én fin ting hver dag til uka. Og så litt mer enn vanlig innimellom etter det :)

Eva sa...

Oh! For en fin utfordring! Jeg tror det kan bli vanskelig å gjennomføre for min del, men jeg syns det var en kjempe god idé!

Alt godt sa...

Eg tek utfordringa, og har (nesten) brukt opp mine to prøver av L'Artisan sine rosedufter. Eg har skrive litt om dei her: http://altgodt.wordpress.com/2009/05/10/to-rose-dufter-voleur-de-roses-og-drole-de-rose/

Lauren B sa...

Applaus for tiltaket!

Apropos: For noen år siden kjøpte jeg en litt dyr skinnveske (dog ikke i nærheten av en Birkin eller Kelly). Jeg har bestrebet meg på å bruke den ofte og i all slags vær. Det fine med eksklusive ting er jo at kvaliteten gjerne er suveren, og at f.eks. en veske nettopp derfor tåler daglig bruk i årevis.

Frøkna sa...

Dette støtter jeg fullt ut!

Jeg kjøpte i forrige uke en laptopbag som kanskje var litt dyrere enn den burde vært. Med det mener jeg at det finnes gode alternativer til halve prisen. Men jeg vet at med denne kommer jeg til å føle meg fin hver eneste dag, og at den kommer til å brukes til den blir utslitt - om en del år, sannsynligvis, samtidig som den ikke gjorde det enorme utslaget på kontoen egentlig. Så lar jeg heller være å kjøpe et nytt engangsantrekk til bryllup o.l. i sommer, som mange av mine venninner gjør :) Hurra for fine ting til hverdags :) Kvalitet er til for å brukes. For meg er også røde negler på en hverdag noe for denne utfordringen - det å ta seg tid til å sette seg ned og legge den røde neglelakken pent :) God ukesstart!

Julia sa...

I dag drakk jeg faktisk te av min fineste tekopp fra Wedgwood! Og det var før jeg leste innlegget :)

Micha sa...

Godt initiativ!!
Virkelig! :-)
Som du sier...klær og ting, som bare blir liggende i skapet gleder jo ingen.
Jeg er i utgangspunktet ingen "pyntete" person, og jeg eier ikke noe jeg er redd for å bruke, MEN....
Jeg ender opp i basisplagg 90% av tida, enda jeg har andre alternativer.
Denne uka skal jeg prøve å utvide reportoaret litt, og bruke noe annet enn olabukser og cardigans.

Håper du poster "follow-ups" på utfordringen . Det er så inspirerende å se hvor forskjellig vi alle tar en sånn challenge:-)

Seema sa...

Kjempegod ide, det blir jeg med paa! Til min store overraskelse har jeg vaert litt knepen med aa bruke en etterlengtet parfyme (kjoept for loenning fra ny jobb!), men heldigvis har jeg brukt den flere dager paa rad naa.
Har imidlertid andre vakre ting som skinner i skapet og fortjener aa komme ut i solen. Jeg synes visse fine ting beholder mer av magien ved aa kun brukes til spesielle anledninger - saa lenge de spesielle anledningene ikke kommer for sjeldent. :)

glamouringeniøren sa...

Flott oppfordring! Selv bruker jeg alt jeg kjøper, gjør meg ingenting å gå tur med hunden med et Hermes silkeskjerf rundt halsen :)

Ting er til for å brukes, ikke for å samle støv.

Glamourfarmasøyten sa...

Jeg fulgte også oppfordringen før jeg leste innlegget ;) Har spist rabarbrasuppe av vårt fineste bryllupsservise, det gir jammen en helt annen følelse (og smak..?) enn å bruke det litt slitne hverdagsserviset!

Renée sa...

Så rart at du tok opp det idag. Rett før jeg skulle forlate hjemmet og reise på jobb, så fikk jeg det for meg at jeg trengte noe "blankt" idag. Gravde derfor ut et vakkert Ole Lyngaard-halsbånd fra smykkeskrinet, som min mann har gitt meg. En nydelig blomsterlås i hvitt gull med en liten diamant i - hengt på kjede med ametyster som går to ganger rundt halsen. Jeg bruker det nesten aldri fordi jeg mangler anledning som er "fin nok". Men er veldig fornøyd med avgjørelsen om å bruke det idag...

Ingvild sa...

Så fin oppfordring, glamourbibliotekaren! Mandagen ser mye morsommere ut nå. Jeg er sent ute på vei til blindern, men tar meg tid til å finne frem en lyseblå omslagskjole, neglelakk og tom fords parfyme.

Mari sa...

En herlig idé! Jeg tok min nye sykkel til jobb i dag, den er nesten så fin at jeg er redd for tyver;) Men det teller vel ikke helt. Jeg skal finne fram noe fint hjemme, jeg!

Glamourfilologen sa...

Et fint forslag! Har tilfeldigvis på meg et par ekstra fine øredobber på meg i dag, det gir god glamourfeeling en mandag på kontoret! Skal fortsette i morgen...

Glamourbibliotekaren sa...

Supert! Bruker man det man har, gjenoppdager man mange perler (i dobbelt forstand) og blir ikke så desperat etter å kjøpe-kjøpe-kjøpe nytt hele tiden heller.

Anonym sa...

Jeg vet om en som hadde trengt denne oppfordringen! For noen år siden skulle jeg lage mat til en barndåp. Dåpen fant sted i besteforeldrenes hus (naboer av mine foreldre) Det var snakk om 20 gjester til en søndagslunsj. Fruen (som hadde huset fullt av flotte krystallglass i overdådige vitrineskap) spurte min mor om hun hadde noen IKEA-vinglass hun kunne låne. Hun var nemlig så redd for å knuse sine egne glass.
Hvis du ikke tør bruke krystallglassene dine til ditt barnebarns dåpslunsj...ja burde du jo nesten ikke få eie krystallglass. Så oppfordringe går hermed til fru W... Kanskje du skal drikke melk av krystallglassene dine denne uken :-)

TerraDiva sa...

JA! Jeg snakket med min gamle kloke mormor om akkurat dette for noen år siden.Hun hadde skapene fulle av "alt som var for fint til å bruke", men hadde kommet frem til at det var en dårlig filosofi. Hun bestemte seg for å gi meg verdens vakreste gamle mokka-kopper som hun kjøpte til sin utstyrskiste for snart 75 år siden, selvvevde linduker m.m.som hun alltid har vært redd for å bruke selv. Nå fniser vi henrykt på telefonen når jeg forteller at jeg bruker dukene selvom jeg ikke har hatt tid til å stryke dem :-O, og at koppene får komme ut av skapet midt i uken stadig vekk.
Takk for påminnelsen Glamourbibliotekaren!Jeg har erfart at det går an å bruke mange dyre og dyrebare ting mye uten at de blir oppbrukt eller slitt eller ødelagt (gjelder jo ikke alt da).
Selv kan jeg godt bli flinkere til å variere hvordan jeg bruker det jeg har av klær,sko, smykker og tilbehør. Det burde jo være like spennende som å kjøpe nytt...

Unknown sa...

Utrolig treffende utfordring!

Hilsen hun som har ny sykkel som er alt for fin til å kunne parkeres noe sted

Kaisa sa...

Jeg leste denne litt for sent, men jeg luftet en nysydd veske i dag. Men jeg tar det som et puff til å sy opp nye dyre jeans (kjøpt billig), så jeg kan begynne å bruke dem. Og kanskje til og med se gjennom gamle konfirmasjonssmykker for å se om noe av det jeg fikk da, er litt mer min smak nå. :)

Karoline A sa...

Takk for at du er så inspirerende. Jeg har i hvert fall litt smykker og sko jeg burde bruke litt mer.

nadja sa...

for en god idé!

Spis, løp, les sa...

Kjempebra tiltak! I går brukte jeg mammas perleøredobber, og i morgen skal jeg kline til med det lange perlekjedet jeg også har fått. Som jeg alltid syns er for fint..

Unknown sa...

jess! jeg er så enig. har noen svære diamantøredobber som jeg har fått av min rike bestemor. bruker dem hver dag. andre tenker sikkert at de er fra HM, men det gjør vel ikke noe.

plutselig kan man komme til å miste eller ødelegge noe av det man har "spart", da er det dumt at det aldri har vært brukt.

Princess of many sorts. sa...

Hei
Dette er jeg helt med på, begynner neste uke.
Poster en ny ting på bloggen hver dag:)Personlig skjønner jeg ikke vitsen med å kjøpe ting man ikke bruker...Kjempe fin blogg du har.SoulPrincess

Populære innlegg