fredag, mai 15, 2009

Dag 5 og glamorøs fredag

Min ting i dag: Somling. Tid.
Jeg tok meg tid til å spise god frokost (ferskt brød med brie og pære) på balkongen i morgensola, med en kopp grønn kinesisk te fra det fine håndmalte kinesiske teserviset som mammas søster kjøpte på sekstitallet da hun bodde i Hong Kong. Handwash only... dette er så tynt, florlett, og teen blir ekstra god. En filmskaper i gården min stod nede i gresset og filmet det vaiende hvite kirsebærtreet, og en humle brummet rundt meg. Fint!

Deretter: Somle på vei til jobben. Gå en omvei gjennom bygårder med fine blomster. Stoppe i en hage og ta masse bilder av epleblomstene som er på vei ut (disse får dere nok se senere). Høre på svarttrosten som jubler. Og så: kjøpe med en karamell-latte som jeg nå sitter og slurper av. Med sugerør. Også kom jeg en halvtime for sent i forhold til normalen, men det gjør ingenting.

Glamoureffekter ellers: Blomster i håret og Glamourgemalens Creed-cologne.

Ha en strålende dag, alle sammen!

p.s. og iPoden min valgte i dag en gammel klassiker jeg ikke har hørt på årevis - nemlig Sam Phillips' "I need love".

33 kommentarer:

glamouringeniøren sa...

Så herlig start på dagen! Her var jeg også en halvtime sen på jobben, nesten av samme grunn bortsett fra at frokosten ble nytt innendørs pga. særs lave tåkeskyer. Samt migrenemedisin sammen med frokosten... Ikke helt den beste starten på dagen, men det bedrer seg nok :)

Tok meg i alle fall tid til å smøre inn kroppen og føne håret skikkelig etter dusjen. Litt ekstra tid på sminken og gode dæsjer med Estee Lauder Bronze Goddess øker glamournivået.

Høye heler i form av mine favoritt Acne støvletter, mørkeblå jeans og hvit skjorte. Litt ekstra pynt med et oransj Hermes skinnarmbånd og en oransj Hermes Twilly rundt halsen. Her pøser jeg på med glamoureffekter!

Når klokka blir fire går arbeidsdagen over til sosial sammenkomst med kollegene over casual pizza og drikke. Blir en bra start på helga.

God helg og 17. Mai alle sammen :)

TerraDiva sa...

God morgen, Glamourbibliotekaren og dere andre! Deilig start på dagen med grytidlig joggetur med skjønne hunden. Det er så vakkert i parkene nå at det gjør nesten vondt.Hjemmekontor!Dagens ting her er en lekker klokke som jeg fikk av Mannen for et par år siden. Skal i utdrikningslag i kveld, og har planlagt feminint og sommerlig antrekk med pudder-rosa lintunika over duse tights. Brun skinnjakke og gyldne pyntede Kowalski ballerinasko.Satser på et lett strøk av solpudder i ansiktet og på bar hud, gylden ID øyenskygge og nøytrale lepper og masse mascara + Armani Summer Mania, en limited edition parfyme kjøpt i Roma.Klarer ikke helt å beskrive duften, men mener det er litt jasmin, appelsin og mint i den.
Ingen store planer for helgen annet enn å se MGP finalen i morgen kveld. 17.mai picnic med venner på søndag, forhåpentligvis i supert vær. God helg til alle!

Sofia sa...

Härligt! Dagens glamour: den lokala stadsteaterns utförsäljning och en tur till Göteborg för att träffa goda vänner och gå på teater.

Fornuftig forsker sa...

Tid, tid, tid, det er dagens glamoureffekt her i huset. Delvis sykemelding er veldig bra iblant. Har svært casual antrekk og drikker kaffe (langsomt), har allerede lest Morgenbladet. Senere idag skal jeg sminke meg (langsomt), ta på en dæsj parfyme som jeg skal velge nøye, og gå en tur, men det blir nok i raskere tempo. Dagens glamourhøydepunkt blir massasjebehandling. Ingen over, ingen ved siden - og bare det å kunne skifte langsomt i en bås helt for seg selv er en luksus for en travel småbarnsmor. Helgen ligger an til å bli litt for full, så tid for seg selv er høyden av glamour.

Snart tretti sa...

Jeg er ganske flink til å bruke mine fine ting hele tiden, men i dag sparer jeg alle favorittklærne til New York turen vi drar på i morgen..
Dagens glamorøse: Iskaffe til frokost, dance step i ettermiddag, og til kveld blir det pizza og champagne for å feire påbegynt ferie:)

God helg til alle glamorøse!

Nanne sa...

Mmmm høres deilig ut! Fremdeles litt for kjølig på min kant av landet til å sitte ute tidlig på morgenen, men været er strålende her også!

Er vårlig kledd i lys beige smalt skjørt og blå topp med små puffermer, cognacfargede pumps og et lite blåblomstret skjerf i halsen. Dette får følge av mine favoritt sølv øredobber (gave fra min bedre halvdel)og Laura Biagiottis "Roma".

Glamorøs fredag innledes med kake med kollegaene på avdelingen kl.10.00. Planen ellers er å gå en kveldstur i det nydelige været og kanskje slappe av med et glass kjølig Chardonnay etterpå. I morgen er det konsert med bandet til en venninnes kjæreste, og 17. mai er det brunch med venner.

Ønsker alle sammen en flott helg og en fin 17.Mai-feiring!

Juristen sa...

Tid er helt klart en mangelvare for en travel jurist, så glamouren må prege dagen på andre måter! Imidlertid er det glamorøst å jobbe ivrig med noe man virkelig liker:-)

Klassisk antrukket som vanlig; svart, smal bukse, hvit Chanel-skjorte, skyhøye Chanelsko et veldig gammelt kamésmykke, diamantene mine og Chanel no 5. I dag lever jeg ut min franske arv, og har ikke glattet ut håret- ergo masse krøller!

Jeg gleder meg til 17.mai, korps som en avveksling til Poulenc, trening og fordypning i en bok som jeg har gledet med til sååå lenge; Fra Wien til Weimar av Sverre Dahl:-)

Hurra for nasjonaldagen og ha en strålende solskinnshelg!

glamourlegen sa...

For en fin fredag, gryende vårforkjølelse til tross! Livet går opp og ned for meg som for alle andre, men for tiden føler jeg meg bare heldig og lykkelig.

Gjorde min første helt egne operasjon i går - ikke bare assisterte, noe som er stort for en turnuslege! Sto tidlig opp på frifredagen for å drikke morgenkaffe med kjæresten før han dro på jobb. Grubler nå fælt på hvilken Champagne vi skal drikke i kveld - vi har jubileum, må vite, og i kjøleskapet ligger det faktisk både Veuve Clicquot, Möet & Chandon, Taittinger og Laurent-Perrier (ja, vi har flydd mye i det siste). Gleder meg til bylunsj med Mamma og søster. Spiser hjemmelaget fruktyoughurt med Biola, friske bringebær og blåbær, iført ny deilig pysj (hvit bomullstunika og korte pysjbukser med striper). Himmelen over Oslo er knallblå. Blir det mer glamour her nå tror jeg kanskje jeg sprekker.

Utvendig, la meg se. Det blir nok nye røde semskede Adidas sneakers, mørkeblå jeans, svart billig yndlings-trench (på salg i fjor til 200 kr! Vet jeg har jublet over denne før), og den vanlige sminken. Og fantastiske nye solbriller, som var så dyre at jeg blir litt uvel ved tanken. Kjenner feberen komme smygende, men later som om jeg ikke legger merke til det.

God fredag, god helg, og god 17. mai alle sammen!

Hanne sa...

Nydelig vær hos meg også, og sommerlig, rødt antrekk. Da passet det godt med mitt flotte Sterlink-armbånd, som klinker fint mot tastaturet.
Ha en fin dag og en heidundrende flott 17. mai!

Glamouroversetteren sa...

Glamorøs morgenvandring gjennom flere små gule, hvite og rosa hav av nedfalne blomster fra ferdigblomstrede busker og trær. Rhododendronene har begynt å blomstre, først de knallrosa og hvite, de lilla lar nok vente på seg et par uker. Jeg bor i en by som har perfekt rhododendronklima, så buskene trives godt og blir gigantiske her.
Idag topper jeg jeansene med ny, hvit silkebluse som jeg egentlig hadde tenkt å spare litt på, men pytt, det er jo glamorøs fredag.
En festlig helg i vente, stor bursdagsfest hos venner i morgen, og 17. mai på søndag. Vi som bor utenlands feirer kanskje ikke like stort, men absolutt tradisjonsrikt :)
En riktig god 17. mai til alle sammen.

Epicureatricen sa...

Det hørtes ut som en herlig morgen! Her blir glamorøs fredag markert med grå strikkekjole (som det desverre har fått et hull), Benefit lebestift i Make Nice og Armani Mani, men det mest glamorøse med dagen er at jeg skal bruke den til å forberede meg til ikke bare et, men to jobbintervjuer i starten av neste uke (og den ene er til og med annen og siste runde). Plutselig ser jobb-situasjonen SÅ mye lysere ut. Ellers planlegger jeg en tur ut i det fine været og potet og spinat pizza til middag. Resten av helgen skal brukes på litt shopping (trenger litt nytt til alle intervjuene), samvær med en venninne som nettopp har hjemvendt fra NY med Clinique-produkter til meg og en tur på min nye sykkel (http://www.raleighbikes.dk/sites/classic_oxford_classic_dame_cream_white.html). Til gjengjeld blir det nok lite 17. mai-feiring.

Er egentlig flink til å bruke mine fine ting, men nå vil jeg lage meg en kopp te i et fint Mega Mussel krus.

TRF sa...

God morgen,
Startet dagen med å handle røde blomster, en sjokolademuffins dekorert med kakelys til min kollega som har bursdag i dag - gjett om hun ble glad :)

God helg og god 17. mai til alle fra Barcelona!

Alt godt sa...

i dag har alt gått på autopilot så langt, skyssa barna avgarde, den eldste spelar i korpset, noko som utløyste høgt blodtrykk på grunn av korrekt uniform og alt det som høyrer til, (vesle 17. mai med barnehagane i nabolaget i dag) rett i møte halv ni og endeleg har eg fått brygga med ein stor, god kopp te og pusta ut. Av og til må ein på jobb for å kvile! ;-)

Glamouren i dag er ein limited edition Givenchy leppestift i ein brunrosa farge, det eg kallar Dorte Skappel-farge. Med liner og ein raud base (!!) så blir den veldig lekker. Fint fargespel. Og den er sjølvsagt utgått, fin som den er med speil på sida og lekkert matt sølvetui.

Helga går med til å fikse pølseservering til korpset på 17. mai, stryke skjorter, handle inn og plante ut blomar i felleshagen og sjå på MGP. Etter pølseserveringa på 17. mai har eg lyst ned på universitetstrappa for å høyre Den norske Studentersangforening synge Brede seil over nordsjø går.

Viss nokon treng kaketips til 17. mai, så sjekk ut her: http://altgodt.wordpress.com/2009/05/15/kaketips-for-17-maifest/

Eg ynskjer alle, og bibliotekaren især, ei fin helg og ein triveleg og ikkje altfor slitsom 17. mai!

Frk Detektiv sa...

Hærlig start på dagen over ikke så glam-aktig jobbautomatkaffe (merker jeg ble ikke så rent lite missunlig over dere som har fått "årntli"kaffe innabors ...) med like ivrig kollega over temaet MGP! Hjelpes, det ble nesten glam-overload i går må jeg si. Men gøy er det, og det beste er diskusjonen før, under og etter :) ellers har jeg tatt frem den fine hvite og røde blusen som er perfekt til mørkeblå cardigan (begge type spare på klær ...), perlene arvet av tante som "aldri brukte de" er på plass i ørene og søsterlånte ballerinasko tripper lett i gangene. Hurra mai og heia Alexander!

Glamouradvokaten sa...

Skal si du inspirerer.
Da mine øyne falt på de søte gullskoene jeg kjøpte ifjor, men som ofte "taper" i kampen mot svarte pumps, var saken klar. Så idag har jeg svart drakt og lekre små gullpumps til.

Ellers er glamourfaktoren til stede med Shisheido Zen Ltd edition kjøpt i Fashion Valley San Diego, og rosa sølv og brunt på øynene.

Det blir mye jobbing, ikveld og litt imorgen, før det er 17. mai med tog borti krysset her, eget selskap, og så senere gåbortselskap.

Hurra for 17. mai til alle!

sol sa...

Gleder meg også til 17. mai! Da blir det bunad og søljer og glade barn!
Dagen i dag begynte lite glamorøst i går med insektbitt, allergireaksjon og hoven ankel! ikke særlig bedre i dag, men siden det ikke er verre, ble det jobb heller enn lege. Kompenserer med yndlingsarvesmykker på og noen dråper av en ytterst eksklusiv Guerlain :)
Konsert med unge strykere i kveld, øving på egen fiolin, og MGP i morgen, etter at barnas antrekk er gjort klart.

God helg, og god 17. mai til alle!

Glamourgrammatikeren sa...

Jeg tok Glamourbibliotekaren på ordet og lette innerst i skapet. Der fant jeg en nifty topp kjøpt på Mexx på 5th Avenue for flere år siden, men ikke så mye brukt for den er *litt* for kort... Men i dag lot jeg det stå til, for den *er* virkelig kul.

koristen sa...

Casual antrekk idag, men den turkise genseren er piffet opp med nydelig øyenstikker-nål i sølv fra Black Hills :-) duften er Elizabeth Arden Green Tea, en sommerfavoritt. Helgen vil inneholde besøk hos mor, middag med venner på 17. mai, lesing av Damen i dalen av Bjørnstad, MGP, slækking på balkongen med nevnte bok, te og kanskje et glass Chardonnay her også :-) God helg og 17. mai til alle!

Frøkna sa...

Idag snek jeg meg til hjemmekontor, og siden jeg for en gangs skyld har papirer å lese (ikke bare arbeid foran dataskjermen) kan jeg snike meg ut på balkongen (som kun har morgensol og derfor ikke blir brukt i hverdagene - så den er min ting i dag) med te, solbriller og papirarbeidet...senere skal jeg invitere venninner på ost&vin-kveld, etter å ha frisket opp balkongen med litt nye planter... så intens nyting av helg før mine to mest intensive jobbuker hittil venter. Men idag - Balkong!

Kaisa sa...

God glamorøs fredag!
Dagens "ta frem fra skapet"-effekter er grønn blomsterspenne i håret og grå søt kjole med ferdig plisseringer. Brune strømper og små pumps høyner glamourfaktoren, i tillegg til rosebodylotion smørt på armene.
I kveld skal jeg på Mamma Mia sammen med deler av storfamilien, og så skal vi hjem og spise litt hjemmelaget pizza. (Min kjære ville ikke være med på forestillingen, så han lager pizza til oss. :)) Det betydde litt stresset rydding før jobb i dag, men resten av dagen bør helst være stressfri.
I morgen må vi forberede storinnrykk av venner på 17. mai! Det er konserter i Kuba-parken, så vi satser på underholdning derfra. Kongen og dronningen kommer dit, og det er jo ganske glamorøst. :)

koldfru sa...

Haha, jeg trodde jeg skulle ha en rolig glamorøs start på dagen, men det var inntil jeg plutselig ble kommandert på jobb.Dagens glamorøse ting er en sid, brun tubekjole fra Cathrine Hammel- jeg støtter norsk design når jeg kan ;)- og et smykke med sopp og snegler på fra Alex Monroe jeg fikk av mannen til jul. Bak ørene har jeg "La Chasse Aux Papillons". God helg,og god 17mai-feiring!

Alter Ego sa...

Herlig start paa dagen her ogsaa! Vaakna foer klokka ringte, saa jeg fikk tid til aa slumre litt foer jeg stod opp. Har ikke hentet frem noen gammel ting, fordi jeg er blant dem som er ganske flinke til aa bruke det til vanlig, MEN jeg ringte ei gammel venninne i formiddag, ei hjemme jeg ikke har snakket med paa lenge. Det teller kanskje litt? ;-) Hun har bursdag og jeg bestemte meg for at telefon fra utlandet er bedre enn tekstmelding. Saa derfor. Kjempestas for oss begge!

Helga ble foroevrig snikinnleda i gaar med grilling paa stranda blant gode venner - kjempestas. Og sesongens tredje grillings for mitt vedkommende. Det ble toppa av en halv-frivillig vasse-ut-med-klaer-paa for aa hente en ball barna mista/sparka uti. Heltestatus gjoer godt naar helga starter :)

Glamoureffect: Ny MAC slimshine leppestift i 'Think Tan', gammelt Kalevala-smykke fra venninne i Helsinki og urtete fra Tyskland! God helg, alle sammen!

Anonym sa...

Jeg ELSKER Sam Phillips, og du må være den eneste personen utenom meg selv som i det hele tatt vet at hun eksisterer! :)

Dette er en ekstremt bra dag for min del, bacheloroppgaven ble levert en dag før fristen i går, så i dag kunne jeg sove lenge, og slappe av. Jeg har dusjet, skrubbet og smurt meg grundig, så nå lukter jeg kokos og I love love. Dessuten har jeg spist pizzarester til frokost, og har store planer om å bare gjøre morsomme ting jeg har lyst til i dag. Nå er det ikke lenge til jeg er ferdig utdannet bibliotekar! :) GOD HELG!

Mynte sa...

Vakker beskrivelse! Her skinner sola og jeg har akkurat kost meg med kaffe fra Starbucks-koppen. Glammer opp med nyinnkjøpt oransje skjerf med små dusker og søte gulløredobber. Ellers har jeg fått med meg barnehagens 17. mai-tog. Dette er en strålende dag! God helg og god 17. mai til alle!!!

ElisabethB sa...

Her er det omsider sol etter nesten ei uke med regn, så bare det er glamour i seg selv! Ei nydelig rose, ærlig stjålet fra ei busk som vokste uteover gjerdet i nabolagets kolonihage, står i en vase (som egentlig var ei flaske organisk juice) og sprer sin myke duft i rommet hvor jeg koser meg med jobb. Som juristen sa over her; det er "glamorøst å jobbe ivrig med noe man virkelig liker", så jeg klager ikke – jeg koser meg! Blir nok jobbedag i morgen også, men fri på søndag.

I år har jeg valgt å ikke reise til nærmeste sjømannskirke eller norske koloni for å feire 17. mai, så det blir litt rart å ha en nesten vanlig søndag i stedet. Satser på web-TV litt utpå dagen, norsk fiskesuppe til middag (heia Toro!) og skype med bunadskledte nieser utpå ettermiddagen en gang. Og tradisjonell sløyfe på jakken hele dagen, så alle jeg møter kan spørre hvorfor og deretter gratulere meg med dagen :-D

Men neste år... Da er jeg tilbake, i Norge, med bunad og alt. Johoo!

Mari sa...

Gardeniaen i vinduskarmen har ein knopp som snart sprett ut! Kanskje i løpet av dagen, i alle fall i morgon. Eg var redd at ho var død, men eg potta om og håpa på det beste. Og no kjem det blomar!
Kom hjärtats frøjd!

Britt Åse sa...

Det er sol og fredag, jeg startet dagen med å velge glamorøs duft, og det ble Artemisia fra Penhaligon's.
Ellers er jeg ekstra fornøyd med makeupen i dag, noen ganger blir den vanlige, nøytrale, bare ekstra fin. Det skyldes nok en litt ekstra omgang med Prunella.
Det blir MGP, lesestoff og hjemmehygga med fast post: "kom til den oppvarmede utestua vår på 17.mai ettermiddag og drikke kaffe/brus og spis kake" i helga. Det gleder jeg meg til.
God helg alle sammen, og hurra!

S sa...

Har ikke maktet henge med på "frem-fra-glemselen"-tema denne uka grunnet travle dager og en lei forkjølelse. Men føler meg bedre i dag, og fordi sommeren har kommet her nord henta jeg frem ei høyvanns-bukse fra øverst og innerst i skapet.

I kveld blir det en liten tur på byen med kolleger, og i morgen venter frisør og shopping! ;-) Deretter en masse huslige gjøremål før 17. mai-feiring i tradisjonell stil.

Ha en fin helg!

Glamourlektoren sa...

Dagen begynte glamorøst med oppvåkning i vår nye, deilige seng (de som tror det er Hästens eller lignende får tro om igjen! Her snakker vi IKEA, men en riktig god rammemadrass er det!) En sjelden somlemorgen i dag pga 10-årig musikant som skulle senere av gårde på korpsoppdrag. Te og koselig prat med minstemann en rolig morgenstund ga god start på glamorøs fredag. Jeg satser på enkel glamfaktor i dag. Men selvsagt nyvasket hår, lett make-up og klær jeg føler meg ekstra fin i. Og noen piffer av Biotherms Eau d'Energie - som kan trenges når man skal undervise slitne russ som snart skal ha eksamen :)

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for alle rapporter! Dere er flinke! Jeg tror vi sier at i morgen er siste dag - på søndag regner jeg med de fleste gjør noe utenfor normalen uansett :)

MillaCamilla sa...

Glamorøs fredag ble det først kl 17da jeg gikk i dusjen. Resten av dagen har vært tilbragt med hodet og hender ned i ulike potter og blomster-bedd på 2 kirkegårder og et sykehjem da jeg har flydd rundt og gjort det pent til 17. mai sammen med far og mormor (hagehansker anbefales). Nå føler jeg glamouren komme snikende i hvite linbukser og hvit skjortetunika. Kjæresten kommer flyvende sørfra og jeg skal plukke han opp på neste ferge, heldige meg reiste i forveien igår. 17. mai skal tilbringes her i Trøndelag med familien. Kjæresten skal "debutere" i bunad så da blir vi matchende glamorøse:) Ønsker alle en fin 17. mai.

kjersti sa...

Snart er denne glamourøse dagen over, og det har vært en fin dag! Har av en eller annen grunn følt meg ekstra snerten idag, og det er rart med det-hvordan "alle" rundt meg bare er hyggelige, koselige og trivelige-kanskje jeg har lyst litt ekstra idag? hva vet jeg ? Uansett, antrekk var blomstrete skjørt som sitter superbra, høye hæler, Chasmere fra Christiano Fissorore i nakken, øredobber med turikser stener jeg har fått av min søster og hår på tvers.... Og en veldig fin veske jeg har bevilget meg og som jeg ikke skal spare på :-) nå nyter jeg lyden av årets russ blandet med tøffelyder fra båter og måkeskrik fra balkongen. Hvis noen føler seg kallet tilå tipse om steder å finne lekre MaryJanes sko så sier jeg jatusentakk! God helg og god 17. alle sammen!

rosaengler ♥ sa...

for en fantastisk blogg, gleder meg til å fortsette å følge deg og dine strålende måte å skrive på....
Ha en fin helg..

Populære innlegg