torsdag, september 24, 2009

Kulturhelgen


Oioi, har jeg valgt feil helg å reise utenbys på...

I morgen kveld kommer en av verdens største fiolinister, Viktoria Mullova, til Bærum kulturhus for å spille Bachs verker for solo fiolin. Altså... Ja, dere kjenner jo mitt forhold til Bach, og forstår hvor gjerne jeg skulle ha vært der. Mullova er suveren.


Lørdag ettermiddag spiller Grieg Trio Beethovens trippelkonsert akkompagnert av Kork, ledet av Andrew Manze - festligere dirigent får man knapt. Operaen klokka 15.00, superlørdag.

Og det er Oslo Open i helgen, med masse kunstutstillinger og åpne atelierer, blant annet hos kunstneren Nina Refsnes i Johannes Brunsgate på Bislett.


Jeg får altså ikke med meg noe som helst av dette, men setter min lit til at mine kulturelt interesserte og oppvakte lesere tar ansvar og åpner sinn og sjel for kunstneriske nytelser!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Og få med dere den flotte utstillingen på Nobels Fredssenter som åpner for publikum i morgen - "Fra King til Obama" - om borgerrettigshetskampen i USA på 50 og 60 tallet og Kings rolle i denne kampen og Obama som et resultat. Foto, tekst, musikk og film. Løp og opplev!

Anonym sa...

Hva med ett besøk på utstillingen "uhørte stemmer og glemte steder " på Emma Kafe og Galleri --God fårikål har de også på søndag.

Unknown sa...

Gosj. Jeg er alene hjemme i helgen og det er jo en ypperlig ensom-aktivitet å gå på konsert med Vittoria Mullova. Fantastisk tips, takk skal du virkelig ha!

Anonym sa...

Ha en fantastisk tur!

Jeg vil også virkelig anbefale Oslo Open, i kveld spiller Julien Sorel Trio på Månefisken 20.30, det blir kjempebra, og er gratis. I morgen er det åpne atelieer vest for elva, og søndag øst for elva. Og så skjer det masse mer! Gøy!

Glamourlektoren sa...

Kikket faktisk litt etter deg på Mullovas konsert i kveld! Skandaløst nok var det ikke fullt hus. En vidunderlig konsert like fullt.

Unknown sa...

Neimen så snodig! Jeg skal også til Tofte i ettermiddag, for å sitte på svabergene for siste gang for sesongen. Jeg visste ikke at du var på konserten i går, ellers hadde jeg også vært på utkikk. Det var ikke du som pyntet deg på damedo samtidig som meg? Jeg hadde grå skinnjakke og korallfarget skjerf. Nydelig konsert, ja. Jeg trivdes utrolig godt der jeg satt, og var veldig fornøyd med å ha gjort noe flott i stedet for å henfalle til sofa og gullrekka i all min midlertidige ensomhet.

Fridapus sa...

Jeg var og så KORK på Operaen og det var virkelig bra :))

Enig, dirigenten var veldig festlig :)

Anonym sa...

Mullova var vidunderlig. Ah!

Anonym sa...

Hei, jeg har smålest litt i bloggen din de siste dagene, deilig, og plutselig skriver du om kusinen min sin utstilling? Så morsomt :)

Hilsen Vivi Refsnes.

Populære innlegg