søndag, november 15, 2009

Skjønnhetsbrettet


Og når vi først er inne på gode råd fra fordums tider, kan vi godt lære litt fra "Den fullkomne Eva", en annen praktbok jeg har nevnt tidligere. Her handler det om blodomløp og skjønnhet:


"Det ideelle for denne hvilestillingen er skjønnhetsbrettet. Hvis vi ikke har et slikt brett, kan et strykebrett gjøre nytten. Et slikt hardt skrått leie gjør ryggraden rett, og befrir føttene for kroppsvekten. Hovne ben og åreknuter vil bedre seg etterhvert. Denne stillingen får blodet til å stige til hodet, og dermed nyter også både teint, hodebunnen og håret godt av den, etter som de får en bedre tilførsel av oppbyggende stoffer. Derfor burde vi tilbringe fra et kvarter til en halv time daglig på skjønnhetsbrettet. Tiden kan vi nytte ved å legge en nærende hormonkrem-maske, eller også til å styrke magemusklene og dermed slipper vi å drive noe særlig daglig gymnastikk.

Vi legger oss lett avslappet på skjønnhetsbrettet, trekker langsomt magen inn mens vi puster dypt. Så trekker vi magen enda litt lenger inn, til vi har følelsen av at bukveggen berører rygghvirvelen. Mens vi ligger slik, teller vi langsomt til ti. Pust kraftig og slapp godt av. Begynn så forfra igjen, og gjenta øvelsen 5-8 ganger. Denne øvelsen kan vi også utføre når vi går tur, når vi sitter på et venteværelse eller står og venter på et tog - i det hele tatt hver gang vi likevel fordriver tiden og er mer eller mindre usett. Til slutt blir vi så flinke at vi kan drive den helt ubemerket. Lønnen for strevet er at vi kvitter oss med enhver antydning til mage, og oppnår en livlinje som vil få selv vår beste venninne til å blekne av misunnelse."


Og som vi har lært tidligere - å gjøre venninner misunnelige, er et viktig mål for vårt velvære!

7 kommentarer:

Karin sa...

Den boken er bra, jeg arva den av mormor og den er morsom å lese i

Kristina sa...

hormonkrem-maske :o

Glamourbibliotekaren sa...

Karin: Ja, den er super! :D

Kristina: Det følger med oppskrifter også. Hormonkremen inneholder 10.000 østrogen-enheter! :D

Ragne Rognebær sa...

Fantastisk, skulle gjerne hatt et eksemplar av boken, må se etter den neste gang jeg vandrer i en bruktboksjappe.
Hva var forresten greien med BH'ene på den tiden? Har lurt på det hver gang jeg har sett gamle filmer og bilder. Hvorfor har de samme form som trafikk-kjegler?

MariaH sa...

så kul att hitta skönhetsbrädan när jag snubblade in på din blogg, jag har nått sags svensk variant av den boken men ingen bräda...

Glamourbibliotekaren sa...

Ragne R: De var nok bare tidlig ute - Jean-Paul Gaultier stjal jo denne trenden til kostymene han lagde til Madonnas turnéer på 90-tallet :D

MariaH: Du får lansere den selv! :D

Kaisa sa...

Det med magetreningen er jo nesten litt Pilates-aktig. Kanskje noen var inspirert av den godeste Joseph?
Når det gjelder bh-fasongen, tror jeg det er enklere å sy en slik enn de mer runde versjonene vi har i dag, siden spiler under cup'en nok ikke var altfor utbredt. På den annen side, bikinien kom jo som en tribute til h-bomben som ble testet på Bikini-øynene (og kun til bruk av bomb shells de første årene), så kanskje det var helt naturlig å tenke på torpedoer for de første designerene?

Populære innlegg