fredag, desember 11, 2009

En liten timeout

Nesten hvert år stikker vi en tur til Göteborg før jul. Vanligvis i en helg - men når musikermannen er opptatt hver helg, tar vi heller en midtuke-tur. Denne uka dro vi dit på tirsdag. Uten planer, uten stress, uten et eneste julegaveinnkjøp - men desto mer fika. Fika fika fika. På små trange kaféer med hyacinter i kopper.
Kanelbollen ser ut som om den er tegnet av Ilon Wikland.
Gosskören må jo også ha et hus!
På samme måte som man rosemaler hardingfeler, palmemaler man ukuleler. Må finne fram min egen til jul så jeg kan akkompagnere julesangen!
Mele Kalikimaka is the thiiiing to saaay...

Mer fika. Her hvit te, helt underbar!

Også kryper man oppi en god hotellseng etter et varmt bad, på et fint hotellrom med skråtak og vindu, med en bar der de serverer te som man kan ta med opp på rommet.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Så flott. Tar gjerne imot tips om fine hoteller i göteborg! Hva heter det dere bodde på, for eksempel?

Glamourlektoren sa...

En liten time-out er deilig. Og Göteborg er etter min vurdering litt undervurdert som week-end-by. Så fint dere hadde det! Ble inspirert til å gjøre det samme.

ANNEPÅLANDET sa...

Hørtes ut som en utmerket ide - Göteborg er en flott by som har mye å by på. Spa på Hagabadet kan også anbefales! Vil gjerne høre hvor dere bodde.
Ha en fin helg!

Karin sa...

Fika er ett veldig bra svensk ord.

Det finns flere fine hoteller i Göteborg, Gothia Towers er moderna, Avalon er ett design hotel med en koselig bar der man kan drikke mojitos.

Ellers er Haga en fin bydel som man må besöke, Universeum er også verdt ett besök

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Vi har bodd på flere - vanligvis bor vi på Hotel 11 på Norra Älvstranden, men nå bodde vi på Hotel Flora rett ved domkirken.

Glamourlektoren, Annepålandet & Karin: Her er tidligere Göteborgrapporter (- trodde det var flere, vi er der minst én gang i året.]

L sa...

Høres herlig ut...

Katrine sa...

Hihi, Ilon Wikland-boller.

wannabe sa...

Jeg elsker Göteborg i desember. Kos dere!

Anonym sa...

Gode du. Lenge siden siste glamourbesøk; har ikke vært innom på ni dager, så nå har jeg virkelig hatt det gemt (som de hippe ville uttrykt det på femtitallet.)
Falt dønn for ordet "Gosskör":-) Samler på svenske ord - undertegnede er nok hva man kan kalle en skapsvenske. På enkelte områder, ihvertfall.
Vel. Minner om julefilmen "The bishop´s wife" med Cary Grant i rollen som engel. Måten han fyller opp halvtømte glass på er meget minneverdig....:-) Ønsker om en aldeles fortryllende førjulshelg fra Sol -

Glamoursjefen sa...

Gøteborg er bare helt herlig! Vi pleier også å reise til Gøteborg minst en gang i året og gjerne en helg før jul. Siden vi har barn synes vi alle det er helt magisk med alle lysene på Liseberg med det koselige julemarkedet der man kan smake seg gjennom alle tradisjoner. Men gamlebyen og Albert og Herbert-Haga er også veldig stemingsfull (og mange andre steder).

Skal dit neste helg og gleder meg som et barn allerede! :)

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for kommentarer alle sammen! :)

instance sa...

Oi, den teen ser ut som det kan være en jeg har vært på leting etter lenge. Fikk den på hotell i USA, men mistet posen jeg tok med hjem og aner ikke lenger hvilket merke det er! Er den i en slags trekantet silkepose? Og kan du tilfeldigvis huske merket?

Populære innlegg