lørdag, desember 12, 2009

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 12



Samme hva du spiller, trekkspill, fiolin eller kam, dra fram de gamle julesangnotene og øv! Spiller du ikke, kan du synge. Det eldgamle blå juleheftet fra Norsk Musikforlag A/S er nok fremdeles å få tak i, og der står alle de gamle norske julesangene som man har lett for å glemme i alt det amerikaniserte Disney-styret overalt. "Kimer, I klokker", "Du grønne, glitrende tre god dag" i Edvard Griegs versjon, "Det kimer nu til julefest" - sett i gang! Trykk opp noter og inviter folk hjem og syng firstemt, det er morsomt. Jeg og en venninne skrev en gang ned Real Group- og Take 6-arrangementer fra platene deres, og dro i gang julesangkveld. Ambisiøst men gøy!

Over ser dere en svært ung Glamourbibliotekar traktere tangentene iført rød pologenser og blått plisséskjørt. Jeg gjetter seks år, 1981. I allefall i tiden før jeg fikk bestemme mine egne hårfrisyrer.

3 kommentarer:

Glamourlektoren sa...

Å, så ekstra glad jeg ble av adventskalenderen din i dag! Det er viktig at vi ikke glemmer de vakre, tradisjonelle julesangene, og essensielt at vi bringer gleden over dem videre til de som kommer etter oss. Det blir ikke jul for meg uten det gamle, kjære, blå julesangheftet mitt på notehyllen og et stort, hvitt englekor i alle varianter på toppen av pianoet. Jeg øver litt på julesangene i sene førjulskvelder og hygger meg slik med det! Synger av full hals og får noen tårer i øynene fordi melodier og harmonier er så utrolig vakre. Og jeg synger flere av dem med norskelevene mine, som bare hører på de amerikanske du nevner. De er fine nok, de, til sitt bruk, men disse sangene fra barndommens juletrefester står mitt hjerte aller nærmest.

Glamourlektoren sa...

PS Herlig med den praktiske hårfrisyren til en liten Glamourbiblotekar! Slikt er det helt slutt på i våre dager..!

Glamourbibliotekaren sa...

Så hyggelig :)

Frisyren kunne med enkle grep blitt stylet sånn, muligens... haha.

Populære innlegg