fredag, desember 11, 2009

Glamorøs fredag

God morgen!
Én arbeidsuke igjen til juleferie...! Tanken på alt som skal gjøres ferdig før den tid, både jobb og privat, er litt overveldende i skrivende stund - jeg tror jeg får skrive lister. Det er mye fin musikk som skal lyttes til og vurderes før året er omme, og ironisk nok burde jeg kanskje hatt mer tid til det selv om jeg lengter til ferie... (Et luksusproblem, jeg er priviligert.)

Helgen skal blant annet brukes til aller første julebakst i nytt kjøkken, og Anna Karenina bind I skal leses ut. (Jeg er spent på cliffhangeren på slutten!)

Glamoureffekt: Coco Chanel!

Back to work! Ha en fin dag!

31 kommentarer:

glamouringeniøren sa...

"Oi er det fredag" var det første jeg tenkte nå, når jeg som vanlig gikk inn på bloggen din :)

Da er det jo fint at jeg har pyntet meg da. Mitt deilige myke Hermes Brides de Gala Dip Dye silkjeskjerf i den nydeligste Aubergine farge varmer halsen min. Grå dressjakke, hvit skjorte og svarte pene jeans.

I kveld er det lutefiskaften med jobben, det skal bli hyggelig. Jaggu skal jeg også avslutte arbeidsdagen kl 14 for å gå til frisøren og jaggu starta jeg ikke dagen med å gå innom favoritt-kafeen og tok med en take-away kaffe på vei til jobb.

Dagen er jo fylt av glamour!

Ønsker alle en fin helg og oppfordrer alle til å ta en pust i bakken, ikke stress bare fordi det snart er jul. :)

HildeSofie sa...

Hurra for fredag!
Stuptrøtt i dag, etter sen hjemkomst i natt - selv om man forlater julebordet i Oslo før midnatt tar det noen timer før man er hjemme på Toten :)

Men hva gjør vel litt gjesping når man vet det er under en uke igjen til juleferie?

Glamouren kommer først litt senere, med farging av hår (økologisk sådan) og deretter setter jeg om min Kjære oss i bilen og kjører til Lillehammer, hvor vi tilbringer helgen på hotell i den fine byen som har skjønt det med å bevare et bysentrum - ikke bygge store kjøpesentre utenfor kjernen. Der blir det: avslapning, kafebesøk, julegavehandling (må lage liste), mer kafe, og kanskje litt kultur, og vi finner noe artig. Tips mottas, dersom det er noen glamorøse damer fra Lillehammer der ute!

Men nå: advents-te og pepperkaker!

HildeSofie sa...

Byttet om et par "og" og "om" der, ser jeg.

Skylder på julebordet :)

Nanne sa...

God morgen,

høres deilig ut å ta litt tidlig ferie! Selv skal jeg jobbe t.o.m. julaften, men det er i grunnen greit, siden jeg har fri hele romjula:) Lister er fint, jeg pleier også å skrive lister over alt mulig;)

Mer casual enn glamorøs i dag, i cordskjørt, cardigan og støvletter, men sølvøredobber og min favorittring med en stor, transparent "stein" piffer opp!

I helgen blir det julegaveinnkjøp og lefsebakst.

Ønsker alle en god glamorøs fredag og en herlig helg:)

Fioljenta sa...

Så deilig med fredag og helg! Men jeg må innrømme at hele uken har vært en slags helg for min del, da den har inneholdt både pepperkakebaking og juleverksted her på skolen min. I dag står juletreet klart for å pyntes, og det er jo glamour nok i seg selv for en jule-elskende frøken som meg.

Rakk å pynte meg litt ekstra i dag, og sitter dermed foran pc-en iført ny, blomstrete kjole, fine strømpebukser og Issey Miake's alltid så gode parfyme. Ha en herlig dag alle sammen!

Johanne sa...

God glamorøs førjulsfredag! Er opprømt i gang med julegaver på morgenkvisten. Baby sover og jeg driver simultanproduksjon av strikkehals, knappeøredobber og fotobok med bilder av vesla. Føles svært effektiv-glamorøst.

Produksjonsantrekket er fine smale jeans (som endelig passer på amme-slank kropp, hurra!), t-skjorte med kirsebærblomstmotiv og svarte ballerinasko med sølvnagler på. Og en dusj med ny favorittparfyme: D&G The One Rose.

Helgen skal fylles med kos med kjæresten og babyen, pepperkakebakst og jentejulebord på lørdagen.

Ha en glitrende adventshelg, alle sammen :)

Anonym sa...

Endelig fredag! Selv om jeg er litt paralysert av alle ting jeg må få gjort før jul, vet jeg godt at jeg ikke greier å la vær å ta helg :D

Helga blir sosial, og begynner med julebord i kveld - en rolig affære for mitt vedkommende, men utvilsomt hyggelig.

Dagens parfyme kommer fra Carolina Herrera!

Anna Lovinda sa...

Hei igjen!
Ukens glamour må være at jeg har gått til innkjøp av et digert bilde av Eser Afacan. :-) Opphengt med god hjelp av en akkurat høy nok nabo i første. Møtte han ved søppelcontaineren og tenkte "akkurat rett størrelse". :-D
Ellers er det innspurt til eksamen. Drømte i natt at jeg hadde bommet med en uke, og var rimelig stresset. Samtidig hadde noen stjålet mine katalogiseringsregler og Dewey! Bibliotekar-mareritt?! Ny sjanger for meg. :-)
Ser frem til julebakst og hygge torsdag om en uke, og god oppbacking til eksamen. :-D

Alt godt sa...

God morgon!

Etter å ha vore høg på Obama på stortingsplassen i går blir dette ein noko rolegare dag. Rett nok skal eg synge på eit julebord seinare i kveld, men eg må prøve å minne meg sjølv på å gå heim etter synginga. Eg har mellom anna ein pepparkakedeig som skal settast i kveld.

Antrekket er raudt ovantil og svart nedantil, bluse med singlet under og smalt skjørt. Dagens duft er Bulgari Omnia Amethyste, ein av dei fine som går ut av produksjon, har eg høyrt.

I morgon skal deigen gjerast om til hus, og vi har gitt oss sjølve tid til å pepparkakebakinga skli ut litt utover kvelden. søndag er også planlagt som bakedag. Eg ynskjer alle, og bibliotekaren især, ei fin helg!

koristen sa...

Arbeidsmengden er skremmende både på jobb og hjemme. Jeg er enig med deg, Glamourbibliotekar, lister er tingen. Jeg skal lage minst to idag, gleder meg allerede til å krysse av punkt for punkt :-) I kveld skal jeg i klubb med venninner, imorgen reiser jeg på førjulsbesøk til venner, så helgen blir hyggelig, men ikke særlig produktiv.

Antrekk: Nye jeans og en ny cardigan i nydelig, mørk turkis farge. Diskrete gullsmykker, diskret sminke, roseparfyme fra Body Shop. Nå skal jeg ta en kopp grønn te med jasmin mens jeg lager liste over arbeidsoppgavene som må gjøres før juleferien. Glamourbiblitoekarens julemusikk til inspirasjon.

God helg til alle!

frk. Frydefull sa...

Endelig en herlig fredag! Har vært syk en stund - nokså lite glamorøst men er tilbake for fullt. Dagen startet dog ikke så glamorøst med dårlig tid på morgenen. Valget falt i all hast på Clean's Warm Cotton - rent og pent. Jobbe litt nå så er det pinnekjøttkveld med vennegjengen i kveld - koselig. Har foreldre på besøk i helgen så det blir litt julegavehandling, gløgg og en tur i teateret for litt julestemning i morgen. Tenker også å sette i gang med litt baking - i alle fall en stor dose av favoritt-Strassburgere med sjokolade! Nam! Ønsker alle en god helg!

Mari sa...

Ah, fredag! Har med kjole på jobben for å gå rett på julefest. Program i morgen kveld også; fagottkorets julekonsert etterfulgt av venninnemiddag. Men innimellom festivitasen gleder jeg meg aller mest til rolig adventspusling med mann og barn:) God helg til alle!

Epicureatricen sa...

Ekstra tidlig start i dag, i håp om å kunne komme hjem å ordne meg litt før jeg skal på julebord med avdelingne min i kveld. Inn til videre står glamoren på myk, myk ullkjole og Clinique Happy, men planen er (som skrevet) at det blir mere glamorøst senere. I morgen skal jeg møtes med en venninde og drikke hvit gløgg (http://epicureatricen.blogspot.com/2009/12/hvit-glgg.html) og se Matador med min kjære om kvelden. Søndag blir det litt jobbing, middagsbesøk om kvelden og så håper jeg på at det blir tid til litt baking også. Jobbing 3. søndag i advent er jo ikke så glamorøst, men med tanke på at jeg reiser på 14 dagers juleferie til New York og Canada onsdag, så går det nok.

God helg til alle!

Christine sa...

Har bare noen få arbeidsdager igjen i år, og det føles helt herlig glamourøst!
I dag blir det frisørtime, etterfulgt av legge pinnekjøtt til utvanning, innkjøp av juleblomster, og en rolig kveld med tv og lesing av Herman Lindquists nye bok om Madame de Pompadour. Pepperkakedeigen ligger klar, så den skal omdannes til kaker og hus i løpet av helgen. Kongerøkelsen er innkjøpt, og skal innhylle huset i deilig julelukt fra nå av og fremover! Ingenting gir meg mer julefølelse enn den lukten!

Jeans og strikkejakke, øredobber med Fornasetti-ansikt på, og en dash Sacré av Caron bak øret er den materielle glamouren i dag.

God helg til alle!

S sa...

I dag er mye av glamouren gjennomført, da jeg har overvært mine to minste i årets Lucia-tog i barnehagen. Blir like rørt hvert år, og dette er det nest siste året i barnehagen.

Etter jobb skal vi i bursdag til en liten nevø som fyller år. Det blir hyggelig og en fin måte å starte helga på. Søndag skal barna og jeg bake kaker og hygge oss sammen. Har aldri følt meg så "i rute" som i år, selv om jeg aldri pleier å stresse så veldig.

Ha en nydelig førjulshelg!

Frøkna sa...

Det er jo så kjekt å svare "Takk, det er jo glamorøs fredag" når ein får komplimenter på fredaga. I dag er det paris-inspirert svart/kvit-stripa tynn genser, med svarte chinos og gode sko med noko høg hel. Samt håret i spenne og nytt (falskt, men fint) perlekjede med ekstra store perler og svart sløyfe. Litt Gucci 2, en arbeidsdag kor eg endeleg har oversikt etter ei særdeles stressa veke, og viten om roleg kveld for første gong på lenge. Den skal og nyttast til å gjere det fint heime. Koseleg julegåvehandling i morga - ikkje noko stress, bare kos og sosialt samver med venner... det er godt med helg!

God helg!

Oslopiken sa...

Glamorøs fredag indeed! Jeg er nesten på beina etter en høst fylt av sykdom og lite festligheter. Men nå er jeg klar for ordentlig glamour, og feirer med julepynting av kontorpulten og innkjøp av Snow & Grahams utrolig fine 2010-kalender på Norway Design. I tillegg fikk jeg et glimt av Obama da han trillet forbi i kortesjen i dag tidlig, og vinket til bare meg (nesten) - hurra!

Helgen skal tilbringes hjemme med julesysler: baking, klipping og liming, skriving av julekort, og safransbasert mat på søndag.

Nydelig helg til alle adventsglamorøse!

Kristine sa...

Glamouren her står i siste eksamens tegn i dag, så så snart den er ferdig blir det feiring tre dager til ende. Etter å ha lært meg differensialligninger, hvordan man bruker dem og fluidmekanikkens mystiske irrganger, er jeg noe roligere før eksamen.

Antrekket er pene jeans fra Tiger, ruteskjorte fra Mango og knehøye ridestøvelaktige støvletter innkjøpt i Barcelona. Lukter nydelig av Sympathy for the Skin fra Lush og Pradas klassiske parfyme, og vet at fra nå og til 18.januar er jeg fri!

Fruen sa...

Jeg skyter en hvit pil (hvorfor gjør man det forresten?) etter glamourøs fredag, sitter bøyd over PC'n og har strengt intervallopplegg: 45 min jobbing, 15 min pause - her skal det skrives!
Men i morra har jeg studiefri har jeg bestemt, da skal jeg: Gå på konsert på teateret i byen min, male neglene (både oppe og nede) julerøde, gå på bondens marked og kjøpe mye spesiell deilig julemat, ha på kjole, legge på nytt sengetøy og bringe hjem nok en ny svibel som jeg skal stelle og sette i løk-glass med røttene henge nedi. *sukk* det blir fint... Oj, der piper timeren, tilbake til skrivinga!

Siri sa...

Jeg reiser hjem til jul i dag, og selv om det er med RyanAir, er det herlig glamorøst å bare få komme hjem! (Dessuten avslutter jeg arbeidsdagen halv tre for å rekke flyet, og det er jo ikke ueffent det heller.) Noe som er mindre glamorøst, er RyanAirs 15-kilos grense på bagasje ... Men det betyr jo bare at man kanskje er nødt til å titte litt i butikker mens man har ferie :)

Anonym sa...

Oppstykket fredag i dag, møter/hjemmekontor/reising i fylket. Nå er det en rask lunch med sylferskt kjøpebrød (glamour for meg!) før jeg kjører av gårde, iført svart liten jakke med singlet inni, olabukse og svarte sko. Passe diskret sminke, håret "oppsatt" og yndlingsøredobbene type gypsy fra Accessorize (?) dinglende i ørene. Dulcis in fundo fra Profumum sørger for en deilig vaniljesky rundt meg :)
En uke igjen, så er det to uker ferie!
I helgen skal jeg bake litt, hekle og gjøre annet forefallende føruls.
God helg alle, glambibl.især :)

Britt Åse sa...

PS: Anonym var altså meg!

Kaisa sa...

God glamorøs formiddag!
I dag er det grå ullkjole over sort skjorte og brune støvletter. Piffer opp med et fargerikt skjerf i halsen.
Det er siste dag på dette kontoret, fra mandag har vi nye lokaler. Så kl. 15 er dagen over, da blir vi mer eller mindre kastet ut. Så kl. 14.45 begynner jeg vel å slenge papirer og diverse oppi min lille eske, og så er det helg.

Har ingen planer for helgen, bortsett fra å tilbringe den med min kjære. Har vært supertravel de siste helgene, så nå får det bli litt tid for oss. Juleforberedelsene er jeg lite stressa på, så lenge vi får inn juletreet på lille juleaften, er jeg ganske happy.

Jenny B sa...

Idag är jag extra flott på jobbet, för i eftermiddag skall jag först hålla en presentation och sedan sjunga julsånger med en liten grupp frivilliga för resten av kontoret. Det blir kul!

Jag har en kort gråsvart kjol, en vit blus med en volang kring urringningen och knähöga svarta stövlar, diskret makeup och läckra parfymen Osmanthus från Keiko Mecheri. Gissa vad: både kjolen och blusen hade jag helt glömt bort att jag hade, och när jag uppgivet öppnade garderoben för att leta efter något stiligt, fick jag en glad överraskning bland galgarna längst bak!

MillaCamilla sa...

Hei og god fredag. Fredagens glamor er operaforestilling i kveld - La Fanciulla del West. Har ikke lest kritikkene så går dit med åpent sinn og satser på å kose oss. Helgen byr ellers på konfektverksted med god venninne og "julaften light" hos svigers, da det er eneste mulighet til at alle samles til julemiddag. God helg!

Fornuftig forsker sa...

Endelig fredag, og jamen godt at det nærmer seg jul og fri. Glamouren er ivaretatt med superkul skjorte-genser og et par ganske kule jeans, ellers de vanlige svarte høyhælte skoene og Midnight poison (kanskje på tide å bytte parfyme snart, men jeg kvier meg, liker den så godt). Fredagen har vært et lavmål så langt denne uken, så herfra kan det bare gå oppover med pepperkakebaking og lussekattfest i helgen. God helg til alle sammen!

frøken H. sa...

Hei!

Dagens glamour er kaffi på stamkafeen, innkjøp av ei hyggjeleg pensumbok, ryddig hybel og ettermiddagen fri til julerelaterte aktivitetar. Te med honning.

Antrekket er skjørt og bluse, sløyfe i håret, øyrepynt frå Kalevala, og L'heure Bleue frå Guerlain i nakken.

Ønsker alle ei god helg!

Glamourlektoren sa...

Har hatt ute av huset-arbeidsdag i dag som innebar nydelig lunsjbuffet. Jeg droppet julematen og fråtset i sjømat samt litt karamellpudding (min store svakhet..). Nøt utsikten over Oslofjorden i kaldt klarvær, og enda mer å kunne slutte av tidlig og komme hjem til tomt hus, tenne adventslys og nyte stillheten. Nye svarte "slacks" i dag og hvit bluse (innfall) - før jeg slengte på et stort sort og rødt skjerf i speilfløyel for julestemningens skyld og for ikke å gå i ett med serveringspersonalet :)Har vanskelig for å rive meg løs fra Daisy-parfymen fra Marc Jacobs - den er så frisk - og litt "herrepreget", tross det feminine navnet. Akkurat slik jeg liker det. Nå er det litt kosesurfing før rettebunkene venter. Dette bør bli den siste arbeidshelgen før jul, så baking og andre juleforberedelser får vente til kveldstid neste uke en gang. Men siden begge hjemmeboende gutter har andre planer i ettermiddag og kveld, skal i hvert fall min kjære og jeg spise noe enkelt sammen utenfor huset og planlegge juleinnspurten. God helg til alle enten dere skal jobbe eller ei! Og en spesiell hilsen til alle medlektorer over rettebunkene. Hva skulle vi gjort uten Glamourbibliotekaren til å muntre oss opp??

wine-fueled narcissism sa...

Veldig sen rapport herfra skyldes julegavehandel i høyt gir. Jeg var i hvertfall litt glamourøs der jeg svettet meg gjennom butikker og travle handlegater. Jeg lovde meg selv at jeg ikke skulle utsette meg for det, men jammen ble det ikke slik allikevel. Nuvel. Dagens glamour var oppsatt hår, en nylig gjennoppdaget favorittfoundation (Clinique Repairwear) som er nyyydelig til min vintertørre hud, samt nye hengende perler i ørene. Og jammen trosset jeg ikke brosten, og dro på meg mine høye sorte støvletter også. :)

God helg til alle!

Elisabeth sa...

Jeg skrev glamourrapport på feil innlegg i dag morges - på det som egentlig var kalender. Så våken var jeg, med andre ord ;-)

MEN da kan jeg jo rapportere hvordan den glamourøse fredagen ser ut fra motsatt side: den ble nemlig annerledes enn venta. Jeg er egentlig ikke alt for glad i å shoppe, men skulle ha noen cd'er i dag. Jeg endte med å komme hjem med fem cd'er, tre kjoler (inkl. julekjole og nyttårsfestkjole!), fire par strømper, et par vintersko, en ny Diorleppestift (Diorific Hoola Hoop Rummy) og en genser - alt til meg selv. I tillegg fant jeg 4-5 julegaver som jeg hadde tenkt å lete etter i morgen; plutselig bare ga de seg selv.

Glamourfølelsen min er normalt ikke nevneverdig avhengig av shopping. Men idag var det DET som gjorde hele utslaget. Og toppen av kransekaka er at jeg brukte bare en liten time i nattåpne butikker for å få tak i alt sammen. Det gikk slag i slag, og så var jeg ferdig og kom meg hjem før visakortet gråt... Hurra for adventsfredag i Bodø denne helga :-)

...og god helg alle sammen!

Glamoursjefen sa...

Glamorøs fredag er forlengst over, men for min del bestod den i å la juleforberedelser være juleforberedelser, og dra på SPA med min kjære. En utrolig herlig dag både for kropp og sinn! :) Vi forsøker å få til et avbrekk i desembermåned der vi stikker av fra familie og krevende jobber, og tar en timeout på et SPA i nærheten. Det gir et utrolig flott avbrekk og en sjanse til å ha hverandre på tomannshånd i en ellers travel hverdag - og særlig midt i julestria. Og det gir en god og langvarende virkning. :)

Kan virkelig anbefales!

Populære innlegg