mandag, mars 08, 2010

OSCAR LIVE


Velkommen til Oscarnatten, kjære lesere! Glamourbibliotekaren stiller i nyvasket lavendelduftende pysjamas i lilla og hvitt, tøfler, Givenchy L'Interdit, og en meny bestående av blåbærpannekaker med lønnesirup. Det er en fryd å se sendinga på en tv-skjerm istedet for på nett, så en stor takk sendes herved til mitt kjære NRK!

02.30: De hovedrollenominerte står på scenen og mottar applaus fra salen, setter seg på stolene sine mens Dr. Doogie kommer syngende inn. Scenen er som tatt ut av 30-40-50-tallet, trapper overalt og stilriktige dansere. Orkesteret sitter på scenen! Programlederne Alec Baldwin og Steve Martin heises ned fra taket i en stor sirkel. Deretter følger en lang sekvens hvor de snakker om de nominerte og gjør narr av dem. Allerede nå kan vi slå fast at valget av programledere er vellykket! Scenen endrer seg utover, men stilen er veldig klassisk og lekker, og jeg må bare applaudere. Klassisk glamour også blant antrekkene i NRK-studio!

02:44: Penelope Cruz skrider fram for å dele ut prisen for beste mannlige birolle. Prisen går til Christoph Waltz for Inglourious Basterds! Velfortjent! Ekkel, EKKEL og velspilt rolle.

02:55: Gjennomgangsmelodien er jo "Arthur's Theme" av Bacharach! Nice. Cameron Diaz og Steve Carell deler ut prisen for beste animasjonsfilm. Prisen går til Up! Cool!

03.01: Amanda Seyfried og Miley Cyrus presenterer de nominerte for beste låt. Randy Newman er nominert som vanlig, for to sanger til og med! Prisen går til T-bone Burnett og Ryan Bingham for låta fra Crazy Heart - "The weary kind".

03.11: Robert Downey jr og Tina Fey deler ut prisen for beste originalmanus. Downeys brilleglass matcher tversoveren! The hurt locker vinner, kanskje noe overraskende, det var vel ikke manus som var hovedpoenget med den filmen. Men det kan jo være et signal på at det blir flere priser utover?

(Og la meg bare take a moment her og nå - og si: Å se ordentlige skuespillere framføre gode forhåndsskrevne "vitser" i denne sammenheng - det er virkelig MILEVIS unna det vi har sett tidligere under prisutdelinger på norske skjermer i allefall. Jeg sier bare "idrettsgallaen", og husker ønsket om å synke gjennom gulvet.)

03:17: Bratpacks Molly Ringwald og Matthew Broderick minnes John Hughes, bratpack-filmskaperen over noen, som døde i fjor. Klipp fra filmene hans, bl.a. "Skulk med stil". Jeg er lykkelig over å ha vært tenåring på siste del av 80tallet! Og flere bratpacks dukker opp på scenen! Åh, en ekte bratpack-filmmarathon er helt klart i min nærmeste framtid.

03:27: Carey Mulligan og Zoe Saldana deler ut pris for beste animerte kortfilm. Prisen går til Logorama. Deretter beste dokumentar-kortfilm: Music by Prudence. Beste kortfilm: The new tenants.

03:38: Ben Stiller stiger ut på scenen, utkledd og snakkende som en avatar! Han presenterer prisen for beste makeup. Prisen går til Star Trek, blant annet for å sminke Sylar til Spock!

03:47: Jake Gyllenhaal og Rachel McAdams presenterer de nominerte for best adapted screenplay. Prisen går til Precious og en lykkelig Geoffrey Fletcher.

03:52: Queen Latifah presenterer Lauren Bacall som fikk en Governors Award.

03:54: Robin Williams presenterer de nominerte for beste kvinnelige birolle. Prisen går til Mo'nique for hennes rolle i Precious, hurra! Virkelig velfortjent.

04:05: Glamourgemalens barndomsheltinne Sigourney Weaver presenterer de nominerte i klassen Art Direction. Prisen går til Avatar, ikke uventet. (Det er slike priser den bør få, tenker jeg, og ikke beste film o.l.)

04:08: Tom Ford og Sarah Jessica Parker presenterer de nominerte for beste kostyme. Prisen går til The Young Victoria. Kanskje litt overrasket over at A single man ikke var nominert her - de hadde jo hjelp av Mad Men-teamet for å gjenskape den perfekte 60tallsstilen både i interiør og kostymer.

04:18: Taylor Lautner og Kristin Stewart presenterer en liten medley over skrekkfilmer.

04:22: Zac Efron og Anna Kendrick presenterer de nominerte i lydklipping. Prisen går til The hurt locker. Deretter beste lydmiks, og prisen går til The hurt locker her også.

04:28: Elizabeth Banks presenterte et eller annet teknikk-aktig som var over nesten før det begynte?!

04:34: Sandra Bullock presenterer de nominerte for beste filming (cinematography). Prisen går til Avatar.

04:37: Demi Moore presenterer den årlige "vi minnes de døde"-seksjonen. Men det er jo JAMES TAYLOR!! I LOVE YOU!! Nå gråter jeg nesten... Han synger "In my life", Beatles-låta. Patrick Swayze. Jean Simmons. Tullio Pinelli. Eric Rohmer. Ken Annakin. David Carradine. Gareth Wigan. Daniel Melnick. Howard Zieff. Dom DeLuise. Army Archerd. Ron Silver. Brittany Murphy. Lou Jacobi. Simon Channing-Willimas. Betsy Blair. Joseph Wiseman. Jack Cardiff. Kathryn Grayson. Arthur Canton. Nat Boxer. Millard Kaufman. Roy E. Disney. Larry Gelbart. Horton Foote. Robert W. Anderson. Budd Schulberg. Michael Jackson... Natasha Richardson. Jennifer Jones. David Brown. Karl Malden. Men hvor var Farrah Fawcett?

04:45: Jennifer Lopez (hva gjør hun egentlig på Oscar år etter år? Har hun spilt i noen minneverdige filmer?) og Sam Worthington presenterer første musikalske nummer: En danseoppvisning over musikken fra Sherlock Holmes, The hurt locker, Fantastic Mr. Fox, Up, Avatar. Deretter presenteres de nominerte for beste filmmusikk - og den går til Up.

04:54: Gerard Butler og Bradley Cooper presenterer de nominerte for spesialeffektprisen. Avatar vinner.

05:01: Matt Damon presenterer de nominerte for beste dokumentar. Heia Norge! Men det ble ikke norsk-produsert, det ble The Cove.

05:07: Tyler Perry presenterer de nominerte for beste klipp. Prisen går til The hurt locker.

05:14: Pedro Almodovar og Quentin Tarantino presenterer de nominerte for beste utenlandske film. El Secreto de sus ojos fra Argentina vinner.

05:24: Tim Robbins, Michelle Pfeiffer, Julianne Moore, Colin Farrell og Vera Farmiga presenterer de fem nominerte i klassen beste mannlige hovedrolle - kveldens "jeg holder med alle"-kategori. Jeg liker denne måten å understreke hver enkelt nominert på - det har de begynt med de siste årene, og som regel fortjener alle de nominerte å få en slik liten hyllest. Bra. Den som skal dele ut, er nydelige Kate Winslet. Prisen går til... Jeff Bridges! En lykkelig cowboy, for anledningen velpleid! Og takket sin kone gjennom 33 år og sine tre døtre. (Fjorårets vinner takket ikke kona - Sean Penn...)

05:39: Forest Whitaker, Peter Saarsgaard, Oprah Winfrey, Stanley Tucci og Michael Sheen presenterer de nominerte i klassen beste kvinnelige hovedrolle. Sean Penn deler ut prisen... som går til Sandra Bullock....?! Huh? Ok, jeg har ikke sett filmen, men hva med Precious? Meryl? Jeg gikk glipp av The Blind Sides førpremiere i influensasesongen tidlig i februar, men må se den når den kommer så jeg får dømme selv.

05:52: Barbra!!! Barbra entrer scenen til tonene av "The way we were". Det er på tide med prisen for beste regi! Heia Kathryn Bigelow! Og prisen går til... Kathryn Bigelow for The hurt locker, hurraaa!!!

05:58: Tom Hanks skal dele ut prisen for beste film, noe han gjør i full fart ettersom alle filmene er blitt presentert i gjennom sendinga - og prisen går til The hurt locker!! Fabelaktig. Glade produsenter og jublende skuespillere på scenen, samt en vantro Bigelow med en Oscar i hver hånd. David slo Goliat!

Da takker Glamourbibliotekaren for denne gang - nok en Oscarsesong er over, ett år til neste gang, og jeg er alt i alt veldig fornøyd med prisene. Seks til The hurt locker, det er virkelig en seier for underdogen mot mastodonten Avatar. Takk for følget, kjære lesere! Og en stor takk til NRK som sendte det hele live, gjør det for all del neste år også!

Sjef - jeg kommer litt senere på jobb, må sove litt nå, ellers blir det veldig mye feilkatalogisering...


God natt og god morgen!


p.s. Her er Jenny B sin dekning av nattens hendelser!

15 kommentarer:

Jenny B sa...

Tack för sällskapet under Oscarsvakan! Det var en härlig show att se, professionell, glamourös och underhållande! Jag är glad över alla priser till Hurt Locker, även om jag önskat att Precious fått fler belöningar. God natt/god morgon!

Alt godt sa...

Så gøy, takk for tapper innsats, kjære bibliotekar!

glamouringeniøren sa...

Tusen takk for rapporten, som ble lest nå når jeg kom på jobb. Veldig hyggelig!

I år lot det seg ikke gjøre med en oppesitter-natt. Men jeg skal jaggu forsøke med litt utvidet planlegging til neste år og en Oscar-fridag :)

Anonym sa...

Takk!

Mari sa...

Herlig oppsummering for en midlertidig tv-løs (og dessuten kveldstrøtt) glamournysgjerrig. Meld fra om jeg bør se hurt locker. Og Bullock;)

Glamourbibliotekaren sa...

Jenny B: Takk det samme! :)

Alt godt: My pleasure!

Glamouringeniøren: Ja, gjør endelig det!

Anonym: Ingen årsak.

Mari: Den bør absolutt ses. En film om Irak-krigen uten moralisering, uten Hollywood-varianten hvor de forsvarer hvorfor USA gikk til angrep, ikke noe glorifisering. Bare en dokumentarisk spillefilm (det er fiction altså) om hvordan det arter seg for en bombeekspert og hans kompani. Bullock får jeg rapportere om senere!

Anonym sa...

Tusen takk! :)

Annie sa...

Tuuusen takk for en fabelaktig oppsummering! Dette verdsettes høyt! nå gleder jeg til å se på timesvis av opptak fra seremonien.. enig, på høy tid at NRK sender dette.

Glamoursjefen sa...

Du gir ordet glamour den rette mening. Takk for flott oppsummering! :)

Men hva med kjolene i år? Regner med at fyldig omtale kommer senere.

Anonym sa...

Takk for natta og gratulerer med dagen!

Glamourbibliotekaren sa...

Værsågod alle sammen!

Glamoursjefen: Jeg har kommentert kjolene kort lenger ned i bloggen, tror ikke jeg gjør det mer fyldig enn som så - folk får se på bildene og dømme selv :)

Karoline A sa...

Jeg satt også oppe i natt(til jeg sovnet) sammen med tre venninner med smågodt og himmelsk hjemmelaget kake. En minneverdig kveld, bare så kjedelig at jeg slokna i 4-5 tiden. Dette blir nok en tradisjon. Men litt skuffet over de norske kommentatorene. Litt klein stemning til tider.

diktan sa...

Har glamourbibliotekaren fullstendig glemt kvinnedagen?

Glamourbibliotekaren sa...

Diktan: Naturligvis ikke.

Nora Alexa sa...

Haha, det var en meget flott gjennomgang av kvelden/natten. Jeg er enig med deg i de fleste punkter. Syns Sandra Bullocks seuer var et, mildt sagt, merkelig valg.

Populære innlegg