søndag, september 04, 2011

Parisian chic : a style guide / Ines de la Fressange. - Paris : Flammarion, 2011. - 239 p.

Denne boka har jeg jo helt glemt å vise dere! Det er jo et halvår siden jeg kjøpte den. Jeg har så mange fine bøker jeg har tenkt å skrive om, en hel bunke ligger i glemmebokhylla... Jeg skal skjerpe meg. I allefall, jeg har aldri lagt skjul på at jeg fascineres av parisernes sans for stil, for det enkle og det klassiske. Senest denne uka la jeg merke til ei usminket fransk jente på bussen på grunn av måten hun hadde dandert skjerfet sitt på. Très chic! Elegant. Og unorsk på et vis.Dette er ei bok med mange fine tips til hvordan man kan gjøre livsstilen sin mer parisisk selv om man bor blant de norske fjelde. Ja takk. Den er skrevet av tidligere supermodell Ines de la Fressange, et kjent fjes fra motebladene på 80tallet.Hennes smellvakre datter er modell for noen av de lekre og avslappede antrekkene først i boken.


Den lille sorte.I kapittelet om fine butikker i Paris fant jeg flere av mine egne favoritter - sånn som antikvariatet for magasiner og moteblader. Der kan man tilbringe timer!
Og i restaurantkapitlet fant jeg jo Café de Flore.Og mange andre fine ting.


Dessuten, HAHA, en liste over ting man bør unngå, skjønnhetsmessig. Nude lips! Nettopp! Det har jeg messet om i alle år. Nude lips, altså hudfargede leppestifter (som ser ut som dekkstift), er ikke pent. (Obs! Naturlige lepper er noe helt annet.)

I tillegg får man råd om hvor man kjøper blomster og hvordan man setter dem sammen, hvordan man innreder et parisisk hjem, hvor man finner fine gallerier, hvordan man velger parfymer også videre.

Jeg liker sånne bøker - de er ikke for bombastiske, de bare gir gode tips - også kan man velge om man vil følge dem. Det er ikke et regelverk, da hadde jeg aldri orket å lese den.

Flere lignende bøker blir omtalt utover høsten! Det er heretter ikke bare skjønnlitteratur som hører hjemme i kategorien "Glamourbibliotekaren leser".

11 kommentarer:

Ine sa...

Så gøy at du skrev om den! Jeg har ønska meg den kjempelenge, og på fredag kjøpte jeg den endelig! (Selv om jeg egentlig overhodet ikke hadde 300 kroner å bruke på bok. Tronsmo, altså.) Gleder meg til å kikke i den. :)

Glamourbibliotekaren sa...

Så morsomt! Det er jo bra at du støtter opp om Tronsmo - jeg sviktet, og kjøpte den enten i New York eller på nettet (husker ikke pr nå)

Anonym sa...

Denne kjøpte jeg i Paris for et halvt år siden. Hos La Hune, akkurat som hun spør om i boken! Morsomt. Har fulgt Inès fra hun var Chanels muse på 80-tallet - meget stilig dame som har gitt meg mye inspirasjon gjennom årene.

Lillemy

Jenny B sa...

Mmm, så fin inspiration man får av en sådan bok! Och vad roligt att hon listar "nude lips" bland No-No's! Jag håller med om att det är SÅ TRÅKIGT och väldigt sällan snyggt.

selskapsdamen sa...

Jeg tror selskabelig må begynne å besøke samme bibliotek som deg!!

Synne sa...

Den har jeg sett på! Herlig med nei-liste, jeg synes nude lips ser ordentlig ille ut. Så morsomt at du legger merke til små, franske detaljer på tilfeldige busspassasjerer!

Anonym sa...

Hvordan skal man ha skjerfet nå om dagen? Jeg trenger tips, har kjøpt et nydelig skjerf som jeg ikke finner ut av.

h-svingen

Glamourbibliotekaren sa...

Lillemy: Meget stilig!

Jenny B: Du burde også kjøpe den!

Selskabsdamen: Mitt eget private bibliotek mener du?

Synne: Ja, hun var umulig å ikke legge merke til. Vanligvis studerer jeg ikke medpassasjerer på den måten, og håper ingen studerer meg :)

h-svingen: Si det. Jeg aner ikke. Jeg bare snurrer skjerfene rundt halsen så mange ganger det går..

Anonym sa...

Ohh! Den vil jeg og ha!

ANNEPÅLANDET sa...

Takk for fint boktips! Jeg elsker sånne bøker - selv om stilen ikke er helt forenlig med livet på landet. Men det er jo lov å drømme seg bort litt!
Hm, jeg legger alltid merke til hvordan folk knyter skjerfene sine jeg - gjør ikke alle det da???

Regnboge sa...

Åh, den høyest jo heilt fantastisk ut! Den e no på ynskjelista.

Populære innlegg