søndag, mai 04, 2014

Helgas varp

I helga var jeg på bruktmarked, og endte opp med noen fine saker. Denne globusen, for eksempel. Jeg tror den er fra sekstitallet, stetten er av tre, Tyskland er delt i øst og vest, og Sovjetunionen er et enormt land. For oss som ble født midt inn i den kalde krigen og husker øyenbrynene til Leonid Bresjnev fra Dagsrevyen, er det fint å ha en sånn. Tretti kroner syntes damen den var verdt.

Jeg slo til. 


En nydelig tekopp med blåveis på fra Egersund Fayance, den er gammel men velholdt. Og tre bøker -  dikt av Gustaf Fröding, Johan Borgens "Ingen sommer", og "Boken til deg" av Kerstin Thorvall-Falk - en slags selvhjelpsbok for teenagere omkring 1960, med tips til hårfrisyrer, brilleinnfatninger, hva man kan gjøre når venninnene i klassen er kultne og litt om hvorfor det er lurt å spise frokost. (Jeg har den fra før, men det er jo en utmerket gave, så jeg kjøper alltid slike når jeg kommer over dem)

Bøkene + tekoppen kom på ca 50 kroner tilsammen. 5 kommentarer:

Stine Arkeologine sa...

For en vakker tekopp! Og veldig fin globus! Jeg har en slik etter bestefaren min, litt eldre tror jeg men samme type med innlagt lys og alt. ;-) Veldig artig, men litt villedende for skolebarn som skal sjekke geografien til leksene så den har blitt underlagt noen restriksjoner...

Anonym sa...

fin kopp! og så fint å ha bøker deilige bindinger gammel papp. Jeg klarte heller ikke å falle inn i kjøp av slike bøker i dag. Vel, han måtte holde meg fordi jeg var der en kort tid før funnet, krystall drikkeglass 19 th 20th. som jeg erte meg selv med en stor kopp sjokolade gammel og finesse, hver gang jeg ser den. ( bruno )

Glamourbibliotekaren sa...

Stine Arkeologine: Villedende til geografileksene, høyst aktuelt til historieleksene :)

Bruno: Ja, fin kopp! Takk!

Synne sa...

Jeg er så svak for globuser! Kjempefin!

Glamourbibliotekaren sa...

Synne: Ja, jeg er så fornøyd!

Populære innlegg