torsdag, februar 19, 2015

Gater i mørke / Patrick Modiano. - Oslo : Cappelen Damm, 2014. - 197 s.

Sekundet etter at Peter Englund kunngjorde at Patrick Modiano hadde fått Nobels litteraturpris for 2014, freste jeg rundt i alle bokhandler og biblioteker jeg kunne finne på nettet. Der var det lite å hente! Modiano var knapt oversatt til norsk, litt mer til svensk, men det var svært få eksemplarer der ute. Uka etter dro jeg til Paris, og forhørte meg litt rundt i de engelskspråklige bokhandlene der - men de beklaget, han var ikke oversatt til engelsk nylig, så de hadde heller ikke noe. Heldigvis hiver forlagene seg rundt ganske umiddelbart når en av deres forfattere får denne prisen, så nå er Modianos bøker tilgjengelige for oss igjen. "Gater i mørke" fikk jeg i presang av min kjære mann her forleden, og i går leste jeg den. Det er en spennende bok om en mann med hukommelsestap som forsøker å nøste opp trådene han etterhvert finner om sin fortid, og til og med flette dem sammen igjen - delvis i allefall. Absolutt verdt å lese.

Og nå er det vinterferie og jeg fryder meg over å gå i hylla mi og plukke fram et eller annet, som vanlig uten en fast plan, men det er nettopp det som er så herlig! Digger innfallsmetoden. 

4 kommentarer:

Glamoursjefen sa...

Så morsomt at du har lest den. Jeg husker jo at jeg anbefalte hans bøker til deg for noen uker siden. Lesing etter innfallsmetoden er helt konge! Da vet man aldri hva man snubler over. God lesning!

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, jeg har hatt Modiano i tankene siden det sekundet han fikk prisen, men jeg har hatt bok-kjøpestopp ei stund :) Bibliotekenes ventelister har vært lange, så heldigvis fikk jeg muligheten nå da min elskede mann ga meg denne i gave helt uoppfordret :)

Ingunn sa...

Så mye du leser! Veldig inspirerende! Jeg liker også innfallsmetoden :)

Anonym sa...

Tusen takk for alle gode boktips, Glamourbibliotekaren. Jeg har sett meg lei på alle de rosa snirkelskrift bokomslagene hos Narvesen og Ark og sånt, får null inspirasjon av å stikke innom bokhandlere for tiden, så det er fint å komme hit og få litt tips til hva man kan lese, eller hvordan man kan gå fram for å finne bra bøker, uten at det er noen bestselger liste som avgjør hva man leser. Blir lei av å få anbefalt bøker som "alle andre" leser, det er et dårlig argument spør du meg. Ha en fin fredag!

Populære innlegg