mandag, august 17, 2015

Soir de Lune, Provence og en entusiastisk cafévertinne

Som dere vet, er jeg lidenskapelig glad i gode dufter, og her er en reprise fra parfymebloggen min - slik gikk det til at jeg fant Sisleys nydelige "Soir de Lune", og derfor er den en sensommerduft for meg: 


I en provencalsk landsby, ved byens fontene, er det en liten kafé - og der satt jeg daglig og leste Francoise Sagan og Ernest Hemingway i august et år. Innehaversken, en mørkhåret elegant kvinne i langt skjørt, gikk fra bord til bord og snakket med gjestene, satte seg ned da hun så hva jeg leste, fortalte om Sagan og hvordan hun ble mottatt i Frankrike den gang, og snakket om andre forfattere hun likte. En dag var hun så entusiastisk at da jeg bestilte en kopp te, kom hun med en café au lait og en croissant istedet. En annen dag serverte hun meg en litterær teblanding fra en roman av Timothy Findley - en blanding av lapsang og assam. 

Snushane som jeg er, måtte jeg spørre henne hvilken parfyme hun hadde - for det duftet nydelig etter henne der hun svinset mellom bordene der ute på det lille torget. Sisleys Soir de Lune var svaret - en ganske heavy sak, ikke for den sarte, men for meg er den helt praktfull. Jeg ventet med å kjøpe den ettersom jeg allerede hadde investert i to Chanel exclusifs, samt noe fra Fragonard, Molinard og Galimard på den reisen. Men et halvt år senere, etter å ha kommet meg helskinnet gjennom noe krevende, belønnet jeg meg selv og nærmest spontankjøpte denne (om man kan kalle det spontankjøp når man har tenkt på den et halvår). 

Den er så fin! En halvfruktig chypre, komponert av Dominique Ropion i 2006. 

Toppnoter: Muskat, jamaica-chili, koriander, sitrus
Hjertenoter: Rose, mimosa, fersken
Basenoter: Honning, patsjuli, sandeltre, hvit musk, mose
Café au lait, som jeg absolutt ikke hadde bestilt. Lapsang- og assam-te i salig Findley-blanding.


Provence i et nøtteskall: En sving nedom markedet i gata med kurv over armen.
Og neste gang også med en liten dusj Soir de Lune bak øret.9 kommentarer:

fru winther sa...


Den har jeg også,og den ee nydelig.Takk for at du minnet meg på den, for den har vært ute av rotasjon en stund. Kanskje den tilogmed skal få være med til Provence på lørdag.

Kathrine sa...

Nydelig historie på en mandag :-) Kjenner varmen fra Provence helt hit..

Marianne sa...

Nydelig historie.

Jeg unner meg også parfymer når jeg har gjort noe krevende. Nå sikler jeg på "Magnolia romana" fra Eau d'Italie.

Søring i nord sa...

Så sommerlig og deilig! Begynte liksom å føle på litt høst i dag med skolestart og valgkamp og alt det der, men så kommer jeg inn hit også er det sommer allikevel :-) Og instagramfeeden din, ikke minst :-) Har spart noen feriedager til litt senere på høsten, vet ikke helt hva jeg skal bruke dem til ennå. Godt å vite at man har litt mer tid!

Glamourbibliotekaren sa...

Fru Winther: My pleasure! :)

Kathrine: I sola her i hovedstadsområdet ER det faktisk Provence-varme nå, hehe. Jeg kjenner den også, her jeg sitter og steker i hagen!

Marianne: Åjaa, den er fin! Jeg liker Eau d'Italie-duftene så godt, Magnolia Romana minner litt om hovedduften deres også synes jeg. Altså selve Eau d'Italie.

Søring i Nord: Hyggelig å høre! Det kom plutselig en ordentlig sommer-boom her nå, deilige dager på stranda og i hagen! Stikker på stranda nå, straks mannen kommer hjem fra platestudio. (Satser på at det er god plass siden alle barna har begynt på skolen, hehe.)

Glamourlegen sa...

Jeg hadde nok dævva av allergi hvis noen hadde kommet inn døren hjemme med denne på, men du beskriver den så vakkert at jeg blir skikkelig fysen likevel :)

Elisabeth sa...

Så lekkert. Både historien og bildene. Den kurven med blomster og brød i.. måtte klikke meg gjennom alle bildene dine fra den turen, ser ut som dere hadde det skikkelig fint. Drømme..

Line Alexandra sa...

En av mine sønner elsker parfyme! Det har han arvet etter sin mor. Den aller første parfymen han fikk var Aqua de GIO fra Giorgio Armani. Etter denne har han hatt et "hav" av dufter, men kommer alltid til bake til denne vidunderlige parfymen. Så når jeg kjenner lukten av denne, da lukter det "Thomas" og gir med varme og gode følelse...:)

Glamourbibliotekaren sa...

Glamourlegen: Tror du bør holde deg unna hvis du er allergiker :D

Elisabeth: Ja, det var en fin tur - det også! Vi har vært på mange koselige steder i årenes løp.

Line Alexandra: Acqua di Gio er jo fin!

Populære innlegg