tirsdag, januar 12, 2016

Paris when it sizzles (1964)
Perfekt søndagsmorgen-syssel! Eller sizzle! "Paris when it sizzles" er det mange år siden jeg så sist, så det var på tide med et gjensyn. Audrey Hepburn spiller Gabrielle Simpson, sekretær som blir hyret av en kjekk men fordrukken filmmanusforfatter, Richard Benson, spilt av William Holden - som vi jo vet hun har kjemi med etter "Sabrina". Ryktene sier at de hadde en love affair under innspillingen av "Sabrina", som endte med kjærlighetssorg for begge to - så kanskje var det til og med en smule emosjonelt å spille sammen igjen. "Paris when it sizzles" er en metafilm, vi får se filmscenene etterhvert som Benson dikterer og Simpson skriver så fort hun kan på sin nette lille skrivemaskin, og hun har naturligvis mange innspill. Som at den unge mannen som spiller den kvinnelige hovedpersonens date på Bastille Day, bør se ut som Tony Curtis. Dermed er det jo Tony Curtis vi får se komme knallende på sin lille vespa. Mange referanser til andre filmer, som "Casablanca" og "Dracula", til og med "My fair lady" (som Audrey spilte inn nærmest samtidig). Det er en del morsomme scener, Audrey er vittig som hun jo ofte er, og kulissene er flotte. Det samme kan sies om Audreys garderobe, av Givenchy naturligvis, det står til og med at hennes parfyme er levert av Givenchy. Jeg vet hvilken! Det aller fineste er naturligvis den bedårende blå nattkjolen. Jeg ønsker meg en sånn. 

Jeg var på en kjempefin utstilling med Bob Willoughbys fotografier av Audrey Hepburn en gang i min ungdom, før denne bloggens eksistens - det var i Nice i 2004, på Theatre de la Photographie et de l'Image, og da husker jeg det var mange bilder tatt omkring innspillingen av denne filmen og alle Givenchy-antrekkene. Utstillingens plakat var klistret over en hel husvegg, og der var Audrey i den grønne drakten og hatten hun har når hun ankommer hotellet der Benson bor. (bildet var riktignok i svart-hvitt)


3 kommentarer:

Stine Arkeologine sa...

Jeg så denne for et års tid siden, en morsom og litt surrealistisk, merkelig film! Og Audrey hadde en uforglemmelig garderobe. :-)

Anonym sa...

Hei og riktig godt nyttår til deg:)
Jeg leser bloggen din fast med stor glede! Du formidler gledene med de enkle ting i livet på et aldeles strålende vis og jeg blir rett og slett smilende. Avslappende og gofølelse. Takk for at du tar deg tiden og dele dette med oss lesere!
Jeg tenkte å spørre deg til råds da jeg forstår at du har god greie på klassisk musikk (kanskje du jobber med det og, har ikke helt fått klarhet i det;)) Er selv helt nybegynner på feltet og lurer på hvor skal jeg starte? Har hørt flotte stykker her og der men aner jo ikke hva det er. Tips tas imot med takk.
Vennlig hilsen Hege

Glamourbibliotekaren sa...

Stine Arkeologine: Ja, tenk å ha Givenchy som fast designer da. Heldiggris!

Hege: Tusen takk for hyggelige ord! :) Jeg lager et glamourspørsmål i løpet av uka og svarer deg der!

Populære innlegg