lørdag, april 23, 2016

Verdens bokdag - kva las du no?


Det er verdens bokdag! Jeg sitter stadig og leser i min Francoise Sagan-bok som jeg schleppa med meg rundt i Paris (en fysisk tung variant på 350 sider), og samtidig leser jeg "Enchanted April" av Elizabeth von Arnim og Nancy Mitfords "The pursuit of love". Hei hvor det tar lang tid å bli ferdig med noen av dem! Ellers skal jeg en tur innom Tronsmo for å feire dagen. 

Hva leser dere på denne merkedagen?


22 kommentarer:

Fivrelden sa...

Gratulerer med dagen, alle. :)

Selv om hver dag er en bokdag, er det skjønt med noen små merkedager.

Her skal jeg gå på tekafe med pensumboka: Jakten på fortellinger Barne- og ungdomslitteratur. Hurra for videreutdanning.

Anonym sa...

God lørdag! Jeg leser Just kids av Patti Smith. Skal snart på Munch + Mapplethorpe, så jeg forbereder meg :)

Anonym sa...

Verdens bokdag, det visste jeg ikke! Da passer det fint å feire dagen med å ta fram igjen Sekstitallet av Ketil Bjørnstad. Den har jeg hatt liggende ei stund, 795 sider ble litt i overkant. Men mange liker boka, og jeg har jo lyst å lese den, så da begynner jeg lesingen igjen med friskt mot. God bokdag!
Hilsen Kari.

Maren sa...

Hurra for verdens bokdag! Jeg leser 1984 av Orwell, det går sakte og jeg får frysninger. Men jeg er glad for at jeg endelig leser den. Nå skal jeg feire med lørdagsvakt på biblioteket :)

Ida sa...

God bokdag! Akkurat nå leser jeg Håndbok for vaskedamer av Lucia Berlin og hører Life, the Universe and Everything Else av Douglas Adams på lydbok. Planene for dagen er å gå innom Fretex for å se om jeg finner en bok eller to jeg kan ta med meg hjem. :)

Kristina sa...

Jeg leser Catch 22 av Joseph Heller og En verdensomseiling under havet av Jules Verne :)

Stine Arkeologine sa...

Jeg leser "Små kriger" av Sadie Jones. Og en biografi om Audrey Hepburn skrevet av sønnen hennes Sean, som er veldig fin. God lesedag, alle! :-)

Bekkasin sa...

Jeg leser "Hvis det er" av Helle Helle og "Håndbok for vaskedamer" av Lucia Berlin. Begge er strålende! Forrige var Helga Flatlands "Vingebelastning", som også anbefales sterkt.

Glamourlektoren sa...

Startet dagen grytidlig med lesning på senga av et essay i Karl Ove Knausgårds essaysamling "Om vinteren". Passer godt med korte essays om alle mulige slags fenomener (rør, snø, gaver) når man skal sove eller ikke får sove. Jeg liker alt han skriver, også det som litterært sett ikke er strålende. Fulgte opp til alenefrokost med en novelle i Lucia Berlins tykke novellesamling "A Manual for Cleaning Women" ("Håndbok for vaskedamer" på norsk) - om et barnebarn som hjelper sin gamle tannlegebestefar i Texas å trekke alle tennene hans. Snodige tekster!

Jeg liker å lese et par-tre bøker parallelt, har én (egentlig flere, som skifter på å ligge øverst..) på nattbordet, flere ved yndlingsleseplassen i stua og én pocket i veska - en vane jeg har hatt siden studietiden.

God bokdag til alle bokormer!

Elisabeth sa...

Jeg leser 'Fra Lofoten' av Th. Kittelsen, og 'Fra Værøy og Røst' av Reinert Svendsen. Elsker det. Det har med sommerens Lofotplaner å gjøre, naturlig nok.

Studinen sa...

God bokdag! Jeg er på Blindern og leser David Humes "A Treatise of Human Nature",det merkes at semesteret går mot slutten. Om et par timer skal jeg hjem til min kjære bokhylle og plukke en ny bok for kvelden og morgendagen. Tror kanskje jeg skal få lest en Agatha Christie som ikke ble fullført til påske, trenger litt lett underholdning når det blir lite fritid.

Lektor Tørrdal sa...

Jeg har oppdaget Helga Flatland og hadde lyst å skulke jobb i går for å høre ferdig "Bli hvis du kan. Reis hvis du må"
Utrolig velskrevet

Hermia sa...

I morse började jag på Tidsklyftan (The gap of time) av Jeanette Winterson som är hennes tolkning av Shakespeares En vintersaga. Det kändes som passande läsning den här jubileums- och världsbokdagen. Boken var så bra att jag inte kunde sluta läsa..
Nu har jag börjat på dagens andra bok De fördrivna som är svenska Negar Nasehs andra roman. Den lovar en fortsatt fin läshelg!

Anonym sa...

Jeg leser "Mors gaver" av Cecilie Enger (mye nostalgi fra 60-tallet) og "Bertie's guide to life & mothers" av Alexander McCall Smith - stakkars snart 7 år gamle Bertie som har vært så uheldig å ha moren fra helvete, han får ikke engang bestemme selv hva han skal ønske seg til bursdagen. Og så hører jeg på Elena Ferantes "Mi briljante venninne" som lydbok.
God bok!
Hegepege

Marta sa...

I går las me ikkje så masse som ikkje var bachelorrelatert - me sat i skrivekollokvie heile dagen. Men me sneik oss inn på biblioteket og lånte ei bok sjølv om biblioteket var stengt og heilt tomt, kjentes som ei spanande markering av bokdagen! (det er heilt lov altså, berre for å understreka det, så lenge ein har nøkkelkort og resten av skulen er open. heh.).

Anonym sa...

Jeg er akkurat ferdig med "Alt lyset vi ikke ser" av Anthony Doerr. Den har fått Pulitzerprisen i 2015, noe ikke alle kritikere mener var fortjent. Jeg likte den godt. Nå skal jeg begynne på Helena Ferrantes tredje bok, og jeg gleder meg!

Inger Marie sa...

Jeg er kanskje sen med å ha oppdaget henne, men nå har jeg endelig gjort det, Sofi Oksanens Utrenskning, oj så bra!

Ragnhild sa...

Feira gårsdagen med å lese ut den siste skjønnlitterære pensumboka for våren, Rabbit is Rich, som har vore påbyrja i over to månadar. So i dag tek eg ei lita bokdagsfeiring på etterskot med å byrje på Hedda Gabler av Ibsen. Det er liksom noko befriande med det å kunne velje heilt sjølv kva bok du tek til på, utan å tenkje at du eigentleg burde lese noko anna!

Tina80 sa...

Jeg leser også Håndbok for vaskedamer av Lucia Berlin, og er ikke alene om det ser jeg :-)

Anonym sa...

Eg las "Til Vestisen" av Tor Even Svanes, ny av året og veldig god. Drivande og intens,nydeleg språk. Handlar om ein kvinneleg kvalfangstinspektør på inspeksjon i Vestisen.
Elles har eg og lest fleire noveller av Lucia Berlin- på norsk. Veldig spesielle og gode. Leste novella H.A Moynihan på Strikk & lytt på Deichman på torsdag og det verka som mange likte denne, komisk og tragisk.

Sykepleiern sa...

Startet på Proust sin første igjen denne gangen med større glede enn forrige gang. Som ung 20-åring følte jeg at jeg måtte lese de som en del av "pensum" Gleder meg ������

Anonym sa...

Blonde av Joyce Carol Oates, og Germany - Memories of a Nation, fantastisk bok om Tysk kulturhistorie.

Populære innlegg