onsdag, september 26, 2018

Det stormer om våren / Ivan Turgenjev. - Horsens : Bechs, 2018. - 218 s.


Når det kommer en ny utgivelse fra Turgenjevs gjemmer, er jeg ikke vanskelig å be. Han er blant mine yndlingsforfattere, helt klart. Jeg liker skrivestilen hans så godt, alle bøkene har vært interessante og fine å lese. Denne nye er intet unntak! 

Dmitrij Sanin begynner å dra på årene og er litt engstelig for hvordan alderdommen skal bli, lurer litt på hva han egentlig har oppnådd her i livet, og finner plutselig et lite granatkors som han har gjemt i mange år. Minnene strømmer på. Ungdom, forelskelse, duellen, forlovelse, fristelsen, sviket, tapet. 


Flere Turgenjev-bokomtaler i denne bloggen: 

4 kommentarer:

Ida sa...

Du inspirerer sånn! Hadde knapt hørt om Turgenjev før jeg begynte å lese denne bloggen :-) Takk for nok et godt tips, og ha en strålende onsdag!

Glamourbibliotekaren sa...

Så hyggelig å høre! Liker å formidle! :)

Ai. sa...

Jeg likte hvordan han fikk frem at kjærlighet og begjær ikke er det samme. Og hvor vanskelig det kan være å stå i mot sistnevnte...selvom du har førstnevnte. Jeg var heldig og fant Rudin i dag på sånn "gi-bort-hylle". (Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har tenkt på en bok og den plutselig har dukket opp i livet mitt) Liker at du blogger om litteratur i blant! *tommel opp*

Glamourbibliotekaren sa...

Ai: Ja, svake svake mann, man forstår liksom umiddelbart hvilken retning det kommer til å ta. Rudin er også bra! Jeg har blogget om det meste jeg har lest siden ca 2007, så det er bare å gjøre et søk i bloggen i blant om du lurer på om jeg har lest ei bok. Evt se på kategorien "glamourbibliotekaren leser" for å bla igjennom alle omtalene, hehe.

Populære innlegg