fredag, januar 04, 2019

Glamorøs fredagGod morgen på denne første glamorøse fredag i 2019!

Her på hjemmekontoret er det mørkt ute, og inne har jeg kun tent lysene på juletreet samt julestjernene i vinduene. Det brenner i ovnen, jeg har to stearinlys ved min side, ei kanne lussete er akkurat ferdig brygget, og lydspor i dette øyeblikk er P2 - men snart blir det musikk; det er jo fredag og platehandledag, så nå skal jeg straks kaste meg ut på det store internett for å se hva som er utgitt så langt i 2019. Spennende! Ellers har jeg roser og furukvister på bordene.

Antrekket er casual, jeg har morgengavediamanter i ørene, og min høyt elskede livspartner Coco fra Chanel på håndleddene (og snart kommer januarparfymene fram! Gleder meg!). Det er så deilig at det er helg allerede! Vi er invitert i middag i morgen, og det blir koselig. Ellers blir det få planer, og sånn må det være nå. Det passer meg utmerket. Vi er halvveis i andre sesong av The Marvelous Mrs. Maisel, morsomste jeg har sett på tv på veldig lenge. Dessuten leser jeg Tsjekhovnoveller og ligger forøvrig litt på etterskudd mtp bokomtaler her i bloggen; vi får se om jeg rekker å komme i takt der. 

Håper dere har hatt ei god jul, og en bra start på det nye året! Januar-overlevelsesguiden jeg la ut i går anbefales for den som ikke spretter opp som en åttitalls aerobic-instruktør på frokost-tv når kalenderen viser 2. januar.

Fredagsrapporter mottas med stor takknemlighet, ikke bare fra meg men fra en stor del av dere også - hvis jeg har forstått dere rett - og det er vel et fint nyttårsforsett å rapportere her hver fredag vel?! Noen som tar utfordringen?

Mvh eders Glamourbibliotekar

52 kommentarer:

Fagbibliotekaren sa...

Gooood fredag! Skulle bare sjekke innom og der var allerede glamorøs fredag på plass. Og mange innlegg med flotte bilder! Kommer det en del 2 av 2018-kavalkaden snart? hehe. Elsker sånne ting, oppsummeringer og minner. Og du tar jo så fine bilder. Jeg er foreløbig i pysjen men skal snart ordne meg for å dra på jobb. Alltid skolestartfølelse på campus de første dagene av året, jeg kjenner det godt fra egen studietid. Jeg skal ta med meg en termokopp med en skikkelig god te jeg fikk til jul, mango fra Solberg og Hansen, har du smakt den? Liker å starte nye semestre med oppfriske tebeholdning på jobb :-) Ha en fin fredag alle sammen!

Maje sa...

I likhet med Fagbibliotekaren er jeg på campus (jeg er jo også fagbibliotekar;-)), men her er ikke semesteret i gang ennå. Det lyser på kontorene til de fagansatte og stipendiatene - og her på biblioteket, da. Dagens antrekk er veldig casual, men den dyprøde ullgenseren jeg en gang i tiden kjøpte på Banana Republic i London livner opp litt. Ny ansiktskrem som jeg fikk i julegave er eneste glamoureffekt så langt i dag. I helgen blir det husarbeid, bunadskjortestryking og kalkunsteking som forberedelse til navnefest for min lille niese på søndag. Gleder meg. God fredag!

Anonym sa...

Fin fredagsmorgen! Det er så godt at den første arbeidsuka i januar er kort, og at det er helg allerede! Dagens glamoureffekter er hjemmestrikket ullkjole og fine sko, og en liten bunke med bøker som ligger klare til å hentes på biblioteket. Jeg og mannen har avtalt en middagshvil i senga når vi kommer hjem fra jobb, og så blir det litt rydding og fredagstaco etterpå.

Jeg har akkurat oppsummert leseåret 2018 i "leseboka" mi, og i den anledning lurer jeg på om glamourbibliotekaren også fører oversikt over hvilke bøker du leser hvert år? Hadde i så fall vært gøy å se din liste. Det handler jo ikke om å lese flest bøker, men det er interessant for en bok- og statistikknerd som meg å se fordelingen mellom papirbøker og lydbøker, mannlige og kvinnelige forfattere, romaner og sakprosa i egen lesing.

God helg :)

Synnøve sa...

God fredag! Dagens glamour så langt harvært å vaske håret selv om vi forsov oss og jeg egentlig ikke hadde tid. Deilig med helg!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag! Her startet dagen med å våkne tidlig og uthvilt, noe som gjorde at glamouren festa seg helt fra starten av. Nå er jeg forlengst godt i gang med fredagsrutiner på jobb, og her sitter jeg i sort skjørt og grønn genser og drikker chai fra Pukka mens jeg har en ny spotifyliste på øret og Chanel på leppene. Fryder meg over at det later til å bli stadig klarere vær ute; lyset har kommet etter at jeg kom på jobb, men jeg ser det kryper seg oppover himmelen uten at det er skyer i veien. Hurra!

Jeg gleder meg - i likhet med flere - over at det er helg igjen allerede i dag! Det nye året har startet veldig bra for mitt vedkommende, og jeg satser på at det fortsetter. I helga skal jeg være litt sosial, montere en Bella-tunika jeg har strikket til en toåring i Valdres (!), lese litt mer i Tove Ditlevsen-boka mi og lufte den pelskledde i godt selskap.

God glamorøs fredag, alle som én!

Anonym sa...

God formiddag! Et nytt friskt år fullt av glamorøse fredager, det er jo glamourfaktor i seg selv faktisk :-) Jeg har som nyttårsforsett å rapportere her hver fredag (blant andre forsetter)! Diorparfyme, mørkerød neglelakk og nyvasket hår bidrar veldig til å løfte denne dagen, og jeg er veldig glad for at den første arbeidsuka ble så kort. I helga skal jeg tyne det siste ut av jula, drikke varm sjokolade og spise opp resten av pepperkakene, og dessuten skal jeg passe en katt! Ha en deilig fredag alle sammen, og god helg!

s sa...

God fredag!
Dagens antrekk er casual, men har en ny skjorte som glamorøst innslag. Har som mål (på sikt) å endre garderoben litt, da min nye jobb krever en litt mer formell fremtoning. Utfordringen er å finne plagg som likevel er meg. I tillegg har jeg som mål å bruke mer smykker og ringer, samt litt parfyme. Den indre glamouren er absolutt til stede; det er fredag og jeg er fortsatt forelsket i min nye jobb og mine usedvanlig trivelige kolleger.

Har brukt de to siste ettermiddagene på å rydde vekk julen, så sånn sett er helga fri. Har derfor store planer om å strikke og lese videre i serien Napoli-kvartetten av Elena Ferrante. Det blir sikkert litt serie-titting også, og måltider sammen med familien.

Ønsker alle sammen ei riktig god januarhelg!

S

Anonym sa...

Utfordringen skal tas! Glamorøs fredagsrapportering hver fredag! Takk for fine innlegg på starten av året, det er mørkt her i nord og alt føles veldig skjørt, så takk for at du minner oss på fine ting vi kan gjøre i mørketiden, og at det blir lysere. Jeg er som deg glad i januar, men dessverre b-menneske, så det er skikkelig vanskelig å komme seg opp om morran nå. Men jeg blir vel vant etter hvert. I dag har jeg en hyggelig lunsjavtale i byen, og etter det blir det noen få timer med jobb før helg og hygge. Samboeren kommer hjem fra juleferie hos foreldrene i utlandet, så det skal bli kos! God fredag alle sammen!

Anonym sa...

Fredagsglamour er viktig!:) i dag har jeg hvit ullgenser,Fiji neglelakk fra Essie. Fine øredobber jeg kjøpte på oasis for 13 år siden i februar som var til barnedåpen til sønnen min. Så skal jeg ha på en dash Lancome parfyme. Husker ikke hva den heter... den med en sort rose på toppen. Ellers blir det å tenne de tre kongerslys i helgen og rydde bort alt annet... kommer til å savne lysene. Skulle hatt en erstatning i overgangen fra stjerne til en lysene snøkrystall eller noe:) det blir så tomt synes jeg. Jaja, alt til sin tid. God helg alle sammen! - Yvonne

Anaruh sa...

God glamorøs fredag og god januar alle sammen! Jeg lo godt av tanken på å sprette opp av senga som Jane Fonda med treningsbody og leggvarmere, og kom til å tenke på at jeg kanskje skal sette av litt tid i helgen til å se Flashdance igjen?

Dagens glamoureffekter er min lyseblå vintergenser, bringebærfargede lepper og en sakte morgen med te og Morgenbladet, som feirer 200 år i år! I tillegg har jeg funnet fram min favorittduft for denne tiden på året (Neroli fra Yves Rocher), og tar meg stadig i å snuse på håndleddet. Og nå: mer te. God helg!

HildeSofie sa...

Hurra for glamorøs fredag!
Jeg har fortsatt juleferie, det var sårt tiltrengt med en lengre pause fra jobb. Selv om jeg slett ikke er klar for å starte igjen på mandag, så skal det vel gå bra det også - så lenge jeg husker på alt som faktisk er fint med januar (takk til Glamourbibliotekaren for påminnelsen!).
Men før mandag skal jeg tyne ut siste rest av feriefølelse! Jeg startet dagen med en liten treningsøkt og en god dusj. Nå er det frokost med ferskpresset klementinjuice og en av favoritt-teene: Diplomaten-Mischung fra tehuset Haas & Haas i Wien, en sort te med appelsinskall. Antrekket er julens favorittpysj, og duften er YSL Homme. Lesestoffet nå straks blir Morgenblandets jubileumsutgave, og deretter er planen å begynne på Tante Ulrikkes vei. Har lest ut tre hele bøker i jula, det er jammen lenge siden sist. Ikveld blir det Cinemateket med en venninne.
God helg til alle!

slikejenter sa...

God glamorøs fredag! Etter en jul med mye sykdom (min egen) begynner jeg å føle meg bedre bedre - det er glamour nr. 1. Ellers er det deilig å titte ut på blå himmel - jeg har dessverre ikke tid til å stikke ut i dag, men det gjør godt med lys. Jeg har faktisk pyntet meg litt i dag, men sminken er helt fraværerende, siden jeg glemte hele sminkeveska hos venner på nyttårsaften... Men det aller mest glamorøse er likevel at en foreløpig ultralyd viser at graviditeten er i god gang og alt ser fint ut. Etter fjorårets spontanabort har jeg vært litt ekstra nervøs. Så krysser fingrene for at det fortsetter i samme retning.

Ellers har jeg tenkt å trene litt i helga, komme meg litt ut, men har ellers ingen planer enn å være med familien og sakte men sikkert rydde bort jula :) Riktig god helg, alle!

Glamourbibliotekaren sa...

Fagbibliotekaren: Takk og takk, skal prøve å få laget del 2 av kavalkaden i løpet av neste uke! Har smakt mangoteen, god :)

Maje: Deilig med noen dager før semesteret går i gang for fullt :) God helg!

Anonym: Jeg fører ikke noen form for statistikk eller lister over hva jeg har lest eller skal lese; det hender at jeg har oppsummert et leseår her i bloggen men det var bare linker til bokomtalene mine i så fall. Klarer ikke en gang holde kontoen min på bokelskere oppdatert :) Men fint å ha bloggen som en sånn omtrentlig oversikt over hvilke bøker jeg har fullført og likt - jeg skriver ikke om de jeg ikke leser ferdig eller de som jeg evt ikke skulle like så godt. I tillegg blir det betydelig mindre lesing med en unge i hus nå som hun ikke sover hele dagen lenger :) God helg!

Synnøve: Bra prioritering! Sånt betyr mye! :)

Elisabeth: Høres ut som en herlig dag! Å starte uthvilt er virkelig alfa og omega for glamouren. :)

Anonym: Hurra for glamorøs fredag-forsett! Kos deg med siste del av jul og ikke minst: Katt! :)

S: Deilig med åpen helg! Mer smykker og ringer er et bra forsett det også :)

Anonym: Så bra du likte tidlig januar-blogginga mi! Tenkte det var fint å pøse på med litt bilder som motivasjon for alle som lengter til lysere tider :) god helg!

Anonym: Ja, savner lysene skikkelig når jeg rydder dem bort! Pleier å ha julestjernene i vinduene minst ut januar... selv om alt annet er ryddet bort. :)

Anaruh: Sakte morgen og te er en bra start på helga! Ja, tenk at Morgenbladet er 200 år, jeg husker det som om det var i går.. neida, haha! Men de hadde flott framside i dag. Skal kaste meg over den i kveld når barnet sover :)

HildeSofie: Åh, spanet inn Cinematek-programmet for januar og februar i går, mye bra! Kos deg i siste del av ferien :)

Slikejenter: åååh, så fint! Spennende år for deg! Jeg spår at alt går bra denne gangen :)Anglofilia sa...

Kunne godt bli vant til slike korte uker som denne! Hehe. Men nå er man I gang med 2019. Det er mildt og vått I Rogaland I dag, antrekket er cargo pants og hvit ullgenser samt nye og skikkelig varme boots.(vanntette!) Parfymen er Byredos Rose of No Mans Land, skvisa de siste dråpene ut av flaska nå etter litt trim. Så nå er det bare å spare opp til en ny, for den parfymen er ubeskrivelig god. I dag er det kjærestebesøk med god mat og vin og film, resten av helga er uten planer. Det blir nok litt lesing. Har kommet så godt I gang med lesinga I denne lange juleferien, så nå er det bare å presse på mens man er I siget. Ønsker alle en herlig januarhelg! Og takk til Glamourbibliotekaren for innlegget om nettopp januar, det er like kjærkomment I år!

Alene sa...

Hei fine fredag!

I dag er det indre glamour som er fokuset her. Du vet, de dagene det er det samme med hva du har på deg, om det er møkkete i krokene og du skulle ha gått ned en kilo. Det kribler i magen, nesten som en forelskelse.

Etter at mannen og sønnen har vært to uker i Las Vegas i forbindelse med julen, er de hjemme! Vi skal feire sønnens bursdag før han drar tilbake til studier på søndag. Så i dag nyter jeg roen. Hører mannen jobber hjemme og sønnen er i dusjen. Vi skal bake og lage mat sammen før familien kommer på fredagskos.
Jeg skal selvfølgelig ha på meg kjole, elsker å gå i kjole. Julekjolen blir vist fram for siste gang denne julen. Den er grønn, med gullbriderier på brystet og god vidde i skjørtet. Gull i ørene og favorittringen.

Jeg har ikke tenkt så mye på forsetter, men å være enda flinkere til å se andre er alltid et mål. Si hei oftere, veksle en hyggelig frase med fremmede. Holde opp dører og spørre hvordan det går. En liten oppmerksomhet kan gjøre hele dagen for mange.

Ha en god dag og nyt den første helgen i dette året fine folk. Takk for alltid fine rapporter, håper vi fortsetter på denne måten✨

Anonym sa...

Jeg satte meg akkurat ned med en kopp te (fra min Pukka-julekalender som ikke er helt tømt) og gode smørkjeks som jeg bakte i advendt. Har en deilig hjemmedag, og den bruker jeg til og montere en lusekofte som jeg har strikket ifjor;) Det er mye arbeid, og jeg har allerede rekt opp knappestolpene mange ganger, men til gjengjeld er det et veldig tilfredstillende arbeid og med en stooor belønning i andre enden. Kan ikke vente til å bruke koften gjennom vinteren, med mine nye fine nordlys-øredobber som jeg fikk av min kjære til jul.
God fredag der ute, hilsen fra Stine. c",)

Randi sa...

Godt Nytt År!
Jula vår har vært veldig rolig siden vi har vært hundepassere her hjemme.
Det var derfor stor stas forleden da hundematmor (voksen datter) kom hjem fra flott kjærestejul i Hellas.
Jeg jobber med skriv til strømselskapet ang neitakk til smartmåler idag, verkstedet får stå litt på vent til over helga, jeg vil heller bruke frifredagen min til å rydde litt her inne, gjøre det trivelig med noen nye friske blomster, og så tror jeg faktisk at det som er igjen av juletreet skal ut før katta drar avleggere rundt i absolutt hele huset.
Fortsatt god fredag og riktig god helg til alle!

Popelku sa...

God fredag! Jeg startet helga i går kveld med å tenke at jeg skulle levere en glamorøs fredag rapport her inne, og nå mens ettåringen sover, skriver jeg. Har vært litt trist denne uka etter at jeg ryddet vekk julepynten, måtte derfor ommøblere litt for å få stua ""tilbake" igjen. -Og koste meg veldig med innlegget "fine ting i januar"!
Startet dagen i dag kl 6, ryddet på plass det siste etter ommøbleringen, vasket bittelitt og tente lys, alt til stor glede for gutten min som elsker å være med å rydde :)
Synes dagen hittil har vært veldig glamorøs; Rød kjole, levende lys, blid sønn og nå skal vi gå å hente ei helt ny pekebok på posten! God fredag alle sammen!

cand.med. sa...

God fredag! Fri før nattevakt er ganske bra. Dagens glamour består i å ha lurt seg selv ut på en mikroskopisk joggetur i formiddagslyset og bli belønnet med lav vintersol over vannet. Nå skal jeg pynte fjeset litt og finne noen gamle gulløredobber etter oldemor, sammen med et ørlite hint av parfyme bak øret blir det dagens glamour. Og lønsj, med hjemmelaget hummus og tid til å lese litt i 4 3 2 1. Jeg har det visst fortsatt sånn at bøker tar uendelig lang tid, og litteraturimpulsene består mest i å tenke på hvilke jeg gjerne skulle lest. Men, kanskje en 'kva las du no' om ikke så lenge?

Maren sa...

Hurra for fredag! Vi har en rolig hjemmedag og det er en veldig glamorøs start på helga. Jeg har kjole med blomster på og forbereder et lite lunsjbesøk. Helgas planer er få, men jeg håper å få god tid til å lese. God helg!

E sa...

God fredag og takk for januar-overlevelsesguide! Jeg synes ofte det er litt tungt å begynne igjen, så fint med en påminnelse om hva man bør sette pris på! Et år hadde du en utfordring første uka i januar om at man hver dag skulle ha på seg (eller bruke) noe ekstra fint, det syntes jeg var en ekstra fin start på en mørk måned! Ellers har det jo vært fint med litt sol disse dagene! Her blir det nok også en episode av Mrs. Maisel i kveld! En kort dag på jobb, litt rester av en god julekake og te skaper også fredagsstemning. God helg!

Line sa...

Hei! Jeg hadde ikke fått med meg at du var i gang med bloggen igjen. Jeg har en liten pause i bokregistrering. Jeg kom egentlig bare innom for å kikke på en eller annen gammel fredagsrapport siden jeg sitter på skolebiblioteket første fredag i 2019 og det mest glamorøse er at det i fravær av elever kan spilles radio høyt på biblioteket. I alle fall ble jeg gledelig overrasket av mange nye og uleste poster, inkludert en for i dag. Dagen ble ett betydelig mer glamorøs. Snart må jeg fortsette med arbeidet før det blir helg. I dag skal jeg på besøk til en venninne. I morgen skal jula ryddes ut og ellers håper jeg på en rolig helg uten for mange planer.
God helg til glamourbibliotekaren og alle andre her. Hilsen Line

Nattsvartur sa...

Det er så hyggelig at Glamorøs fredag er tilbake! Det var ett stort savn mens du hadde blogg-pause.
Jeg har faktisk ikke ryddet bort julen enda, og har heller ingen planer om å gjøre det før tidligst søndag. Det skal da stå til over Helligtrekongers aften? Men på søndag begynner jeg nok å fjerne nisser og det mest julete. Noe må få lov til å være fremme en uke til for å myke opp overgangen litt. Og nå har amaryllis'ene som jeg kjøpte alt for sent i år endelig begynt å blomstre. Det er jo alltid glamorøst :-)

Dagen har så langt bestått i mengder med te i mummi vår-vinter-kopp. Det er litt tidlig å begynne med den koppen, men himmelen hadde akkurat samme rosaskjær som på koppen når jeg lagde min første kopp med te i morges...

Helgen blir nok både hyggelig og glamorøs. Jeg skal ta med den ene av mine små døtre på besøk til bestemamma, og da blir det nok både kino og cafe-besøk. Og kanskje en fin tusletur i gamlebyen i Fredrikstad, ett av mine absolutt favorittsteder.

God helg alle sammen, og godt nytt år!

Marianne sa...

Riktig god fredag alle sammen!

Lang dag på jobb i dag, men siden jeg stort sett legger opp dagene selv, har det blitt lang lunchpause hjemme. Te foran peisen gjør det så mye enklere å ta fatt på siste del av dagen, selv om også en del av meg bare ville være der, hjemme med peis og bok. :-) Lite planer for helgen. Bare en tur i skogen er på programmet. Det er fint. Takk for boktips. Den vil jeg gjerne lese!

God helg og godt nytt år!

Bokormen sa...

God fredag til dere alle!

Kaffe med melk og fin vinterhimmel får være dagens lille fredagsglamour. :) Det er kanskje innbildning, men jeg synes det er lysere noe lengre utover dagen nå enn det var før jul. Herlig!

Elin sa...

Godt nytt år til dere alle! Så deilig at det er fredag i dag. Var litt for lenge ute på middag med jobben i går kveld, så antrekket er preget av både trøtthet og ikke veldig gjennomtenkte tanker da jeg kledde meg i dag morges. MEN til gjengjeld er fredagsgleden her til fulle. Om ca en time skal jeg strene ut av kontordøren, ut på gateplan og der skal jeg finne årets første bukett med tulipaner. Kos med gjengen der hjemme i kveld og en god serie på skjermen. På søndag skal eldstemann flytte inn i nytt kollektiv på studiestedet. Jeg skal være god flyttehjelp. God helg:)

Jorunn sa...

Fredag igjen! Sannelig går ukene (og årene) fort! Av og til føler jeg at jeg ikke henger med i svingene og at årene flyr forbi. Eldstejenta begynte i første klasse i høst, og det var jo i går hun lå på gulvet og rullet rundt for første gang.

Vel vel, man får roe ned og nyte hverdagene. "Alle disse dagene som kom og gikk. Lite visste jeg at de var selve livet" (Stig Johansson) - det er et fint sitat, synes jeg. Man må leve i hverdagen. Derfor synes jeg det er så fint at du skriver innlegg om hva man kan gjøre for nettopp å trives i den kalde og mørke januarmåneden, antiklimaks-tida etter ei lang julefeiring. Jeg liker sånne tips veldig godt, de gir inspirasjon og livslyst.

For øvrig er jeg fortsatt på jobb, og omgivelsene ved min pult, på et arbeidsrom som jeg deler med ti andre, er ikke veldig glamorøse, men det er i alle fall helg, så hurra for det! Jeg er dog bittelitt glamorøs i antrekket, i og med at jeg har bluse med fin krage og et fint smykke som jeg liker veldig godt.

I ettermiddag blir det sannsynligvis en tur i svømmehallen med familien, det blir herlig! Morgendagen tilbringes på biblioteket. Jeg drar ikke dit for å lese, men for å rette noen tekster, og der er det så fint å sitte og jobbe. Trivelig å sitte i mellom hyllene og smuglytte til hva som blir sagt ved skranken. :) Søndag blir en hyggelig dag, for da skal vi i barnedåp. Og plutselig er det sannelig mandag igjen!

God helg!

Skydronninga sa...

Her er det en rolig permisjonsfredag. Baby og jeg ble enige om sovings til slutt, fått gjort litt husarbeid og er snart klar for at resten av familien kommer hjem.. Denne helgen blir det feiring av en jubilant, ellers besøk og vi-får-se-planer! Det er hålkete, men heldigvis mye moro man kan gjøre inne eller rundt omkring! Det er januar, men er veldig avslappa og prøver å si til meg selv at jeg er god nok og ikke stadig trenger å jakte på å bli bedre... Lave skuldre, velge fokus og litt mer stillhet er mine mål for 2019. Det bør gå!
God helg til alle sammen!

Helga sa...

God fredagsettermiddag! Her går hopsi deisi og hinkel pinkel (drømmehagen) på skjermen da både mor og sønn trengte noe litt rolig etter å ha vært våkne flere timer i natt.. Det er ganske koselig! Ellers er det en veldig god følelse å ta ordentlig helg for første gang på lenge, etter å ha vært i permisjon og så arbeidsledig de siste 18 månedene. Veldig gøy og ganske krevende å begynne å jobbe igjen - gleder meg til å komme godt i gang! Planene for den første januarhelga er få - men tror nok jula blir rydda bort på søndag. Så får vi håpe det kommer noe ordentlig snø her sør snart sånn at vi får det litt lysere fremover!

Emma sa...

Hei og godt nytt år alle sammen.

Jeg forsøker å tenke det faktisk er viktig med min fredagshilsen også, og lurer alvårlig på utfordringen fra vertinnen om å skrive her i dette året, selv om jeg slett ikke synes det kan være særlige spennende for andre å høre om mine husmor fredager.

Denne er i allefall veldig koselig, om ikke så glamorøs. Jeg har kjøpt en delig ost i min fine ostebutikk på Majorstuen i dag, bare å se det pene blå og hvite innpaknigspapiret i kjøleskapet gjør meg glad. Og tre små primula med blide fjes fikk være med meg hjem.

Vi er katolikker, så hos oss er det fortsatt Juletid noen dager til heldigvis. De tre vise menn av gammelt hvit porselen med gulldekor skal få komme helt frem til krybben, og vi skal tenne det trearmede lyset vårt og høre Peter Mattei synge "Tre Kungar " så man får tårer i øynene.

Ellers blir helgen en fin blanding av gammeldags juletrefest selskap, og rolige dager med dagbok og tid til å tenke litt på året som ligger forann oss.

Ha en veldig god og hyggelig helg kjære glamorbibliotekar og alle lesere, med hilsen fra Emma.

Frøken Desibel sa...

God fredag!

Hodet er så klart for blanke ark og nye muligheter, kroppen not so much... Følger eksempelet med en litt myk start på januar i den grad det lar seg gjøre. I dag starter oppkjøringa til årets NM i brass band, så det blir mye spilling. Utover det så er ikke ambisjonene de aller største. Kjøpte tulipaner i går fordi jeg hadde så innmari lyst på. Kanskje jeg klarer å kvinne meg opp nok til å innvie mine nye piggløpesko også.

Håper alle får en finfin helg:D

Susanne sa...

Sitter på kontoret og kasserer. Alle har reist og her er bare jeg og en tilfeldig meråpentbruker. :) Glamouren er blodappelsin, for nå er sesongen i gang og pærete. Skal snart rusle heim, tror jeg.

God helg, alle!

Agatha sa...

Det er så koselig å lese alle rapporter. Jeg hadde glemt glamorøs fredag da jeg gikk på jobb i dag, men på bussen hjem kom jeg på det. Og da ble jeg så innvendig blid. Alles rapporter er fine å lese! Og så håper jeg de to som er «anonyme» og som har som forsett å skrive hver fredag, finner på et navn å skrive under. Det er nemlig veldig hyggelig å kjenne igjen folk som legger igjen rapporter.

Glamouren i dag er alt som skjer i forbindelse med at Oslo er miljøhovestad 2019. Salt ligger og glitrer som en grønn juvel på kaia, og det blir stas å være med på åpningskonserten der senere i kveld.

Ellers synes jeg den første korte arbeidsuken har vært hard nok, så helgen er så hjertelig velkommen. Jeg har planer om lesing (ønsker litt lesetips på bra engelskspråklig litteratur!), kino med kjæreste og venninne og spaserturer i frisk luft. Inni meg sier jeg «velkommen, januar», men egentlig lengter jeg til fastelavn. Så takk for januarguiden, Glamourbibliotekar! Den trengte jeg!

God fredag og helg til alle! Tenk så heldige vi er.

T sa...

Godt nytt år og god fredag! Det ble kveld før jeg rakk å skrive en kommentar her. Dagen har vært så fin, jeg elsker p bo slik at jeg kan trille i dagslyset ned til sentrum, se på folk og kikke i vinduene, gjøre gode kupp på januarsalget (akkurat den utebuksa fireåringen trenger til våren i riktig størrelse til halv pris!) og det aller beste: lang lunsj med mammaen min mens babyen sov. Latter og god prat er fint å fylle permisjonslivet med. Nå er julen ryddet bort, leiligheten vasket, babyen sover, fireåringen ser barne TV og jeg gleder meg til å lese videre i boka mi med en kopp te. Fikk flere pakker med te fra Perchs til jul, så fint med gaver som varmer langt utover nyåret. Med ønske om en riktig god helg til alle!

Oda sa...

Godt nyttår til Glamourbibliotekaren og alle andre her inne <3
Kor fine innlegg som er skrive her inne den siste tida; så godt med litt januarguiding og boktips! For min del kjennast det godt ut å vere ferdig med jula for denne gong. Eg lar dog julestjerna henge litt til, men har allereie handla inn nokre primula-blomster som liksom set stemninga om at vi er inne i noko nytt. Den største glamouren i dag har vore å kunne ringe inn til jobb og melde meg sjuk etter ei vakenatt og ein stressa kropp, og ha god samvit for dette, trass ei laaang to - do liste på jobben. Dagen har ellers blitt brukt i slow motion (apropos skilpaddetempo!) og har så langt bestått av radiolytting, kaffi -og tedrikking, samt peiskos. Eg kjøpte kvannrøykelse på julemarknaden på Røros for nokre veker sidan som eg kan ha oppå peisomnen, og den dufta er heilt herleg no i vintermånedane. Kan anbefalast! Helga har framleis ingen andre planar enn å lese ferdig boka mi, spele litt mandolin og få inn dei siste bøkene i bokhylla. Samt å møte nokre fine venninder. God helg, alle saman!

Alice sa...

Fredagskvelden tilbringes så nær vedovnen som overhodet mulig. Juletrelys, stjerner i vinduene og små stearinlys får fremdeles lyse opp stuen, men den viktigste glamoureffekten i dag er allikevel en bedagelig anlagt amaryllis som endelig vil vise sine praktfulle blomster. Med ønsker om en riktig god helg!

Livet, døden, kjærligheten og bamsemums sa...

Fredagskveld og helg. En etterlengtet helg på flere måter. Idag skulle jeg ta noen prøver som kunne avsløre alvorlig sykdom, eller falsk alarm, så for å holde humøret gjennom dagen valgte jeg ny bluse, pen bukse og varm strikkejakke. Pene klær gir litt mer pågangsmot, av og til teller det ytre også.
Det hjalp! Nye undersøkelser viser Ikke tegn til alvorlig sykdom, skuldrene senket seg flere etasjer! Hurra!
Nå er det kveld, og mer casual kledd, har spist chili con carte og skal se på juletreet og strikke!

Anaruh sa...

SLIKEJENTER: gratulerer så masse med ny baby på vei! Nå ble jeg glad ♥️

Ellen sa...

Det er jammen fint å kunne gå innom denne siden for å få litt glamour i tilværelsen! Det hjelper og inspirerer!
Egentlig har jeg mest lyst til å gå i hi, men nå har jeg bestemt meg for å gjøre det beste ut av helgen, og tenke på alt vi kan være takknemlige for.
Julen skal fortsatt få sette sitt preg på huset, og nydelig rosa roser pynter opp.
God helg til dere alle!

Inger sa...

Godt nytt år alle sammen! Så koselig å sette seg i godsofaen på hytta, med fyr på peisen, god og mett etter vegetartaco, og lese alle rapportene her. Takk til glamourbibliotekaren for inspirerende innlegg, det er mye å glede seg over i januar også! Dagens antrekk er svarte jeans, stripete svart og hvit genser og mine elskede perler i ørene. En liten anelse Black opium-parfyme hører også med. Helgen blir rolig med mann og katt, forhåpentligvis noen gode turer, samt venninnetreff søndag kveld. God helg!

Glamourbibliotekaren sa...

Anglofilia: Ja, korte uker er bra! :D Deilig med leseflow!

Alene: Jeg håper også vi fortsetter på denne måten! Grønne julekjoler er fint på en fredag :)

Stine: Så fint med ny selvlaget lusekofte! :)

Randi: Hehe, katter og juletre! Det kan være en underholdende kombinasjon :)

Popelku: Høres ut som en utmerket fredag spør du meg! :)

Cand.med.: God idé! Kos deg med boka, jeg savner den fremdeles :)

Maren: Blomsterkjole er et bra valg på en tidlig januarfredag! :)

E: Ah, utfordringsuke pleier vi å kalle det! Det er morsomt, så kanskje vi tar en runde igjen en gang i vinter. Vanligvis dabber det kraftig av utover uka, sånn at det bare er meg og kanskje én til som rapporterer de siste par dagene, så hvor stor suksess det egentlig har vært kan jo diskuteres :) Men det er flere som har etterlyst det, det er jo ei stund siden sist. God helg! Kos deg med Midge og Susie og de! :)

Line: Velkommen tilbake hit! Jeg avbrøt bloggpausen i slutten av august, så du har litt å ta igjen da :D Nå er det litt mer sånn fra den ene dagen til den andre; ingen langsiktige mål for blogginga men så lenge noen synes det er hyggelig er det jo fint :)

Nattsvartur: Ja, glamorøs fredag må liksom rapporteres et sted! Overgangen blir helt klart myk her også. Et svært dryssende juletre må nok dessverre ut før jeg egentlig ønsker, men julestjerner og sånt skal nok få bli ei god stund til. Vi trenger lyset!

Marianne: Peis og bok, hva mer trenger man egentlig? (Jo, te. Og Bach og Coltrane.)

Bokormen: Helt enig, da jeg kom ut fra jobb i går merket jeg at det var lysere enn for tre uker siden. SÅ DEILIG. :)

Elin: Lykke til med flytting! God helg! :)

Jorunn: Så bra du likte januar-innlegget mitt! Synes det er viktig å fremheve at januar er fint, for alle måneder har noe ved seg. Vi må være glade for årstidene våre her i nord! Men klart man kan lengte til lysere tider, skulle bare mangle :) Og helt enig, biblioteket er et fint sted å være!

Skydronninga: Høres ut som gode mål. Vi er gode nok! :)Glamourbibliotekaren sa...

Helga: Her går det stort sett i Peppa Gris, hehe! Vi er hekta hele familien :D Gratulerer med jobb! :)

Emma: Her er alle bidrag velkomne, og ingen trenger å pynte på noe som helst - samme hva man driver med og hvor man er i verden eller i livet er jo oppfordringen å finne noe fint ved dagen sin og skrive det her. Kjempemoro om du tar oppfordringen om forsett! :) Så fint med Peter Mattei, hørte han synge Mahler-lieder i operaen en gang og det var mektige saker.

Frøken Desibel: Hehe, høres kjent ut! Kropp og hode vil gå hver sin vei. Lykke til med piggsko og øving til NM!

Susanne: Nam, blodappelsin! Må handle i morgen : ) God helg!

Agatha: Det er skikkelig koselig å lese alle rapporter, helt enig! Jeg håper jo at enda flere har lyst til å hive seg på! :) God engelskspråklig litteratur: Det meste av Paul Auster! Hemingway! Alice Munro! Siri Hustvedt! Også har jeg jo litt forkjærlighet for Muriel Spark da. :)

T: Latter og god prat og permisjon ja, åh, the time of my life! Så deilig å ha mye god ny te, enjoy! :)

Oda: Så hyggelig at du liker de siste dagers blogging! :) Takk for tips om røkelse! Og god bedring til deg :)

Alice: Det er så fint når de begynner å blomstre i januar! Jeg tenkte å kjøpe en ny i dag faktisk, men fant ingen. Hmm.

Livet, døden, kjærligheten og bamsemums: For en lettelse! Det er jo virkelig en diger glamoureffekt! Gratulerer med det :)

Ellen: Gå i hi ja, det er vel det mange oss føler for :) Men vi har mye å være takknemlige for, du har helt rett. God helg! :)

Inger: Høres ut som ei fin helg! :)
.mette sa...

Godt nytt år fra hyttesofaen m vegetarpizza og Mesternes Mester. Joggebukse og ullgenser, stort smil om munnen. Herlig med helg. Mette

Florisa_h sa...

I morges når jeg leste innlegget ditt, så fikk jeg det ekstra puffet jeg trengte for å gå i gang med å lage meg en fin fredag. Tusen takk!

Det første jeg gjorde var å ta en lang varm dusj. Så på med Elizabeth Arden body lotion, mine favoritt jeans (et par Levis fra Fretex) og en bluse. Rundt halsen hadde jeg alt perlen jeg fikk av min kjære da vi var tenåringer og nyforelsket.

Formiddagen ble brukt til å ligge på en dyne på stuegulvet og lese bøker for mine to små. Ellers husarbeid, amming, matlaging og andre nødvendigheter. Treåringen hørte på karius og baktus på lydbok flere ganger etterhverandre. Han var hos tannlegen i går, så det passet fint. Han er en rolig gutt i grunn, han kan lytte lenge til både høytlesning og lydbøker. Faktisk er det som regel jeg som ikke alltid har mulighet til å lese så lenge som han ønsker. For han blir jo aldri lei, haha. Det er fint!

Når skoleungene kom hjem kl 13 tok en av de store med seg treåringen ut i hagen en times tid. Jeg lagde kakao med krem og sendte ut til dem gjennom vinduet. Selv tente jeg lys og drakk kakaoen min inne i stillhet.

I ettermiddag har vi spist taco som vanlig på fredager. Vi har brus en gang i uken, til fredags tacoen. Det syns ungene er stas! Jeg også forsåvidt.

I ettermiddag har vi bare tatt det rolig så godt det lar seg gjøre med fem små. Ungene har lest Donald Duck blader. Guttene herjet litt rundt. Nå sover alle. Jeg har skiftet til koseklær og kjenner at ulltrøyen min lukter deilig baby etter at jeg ammet han i søvn. Jeg og mannen skal nå kose oss med en epsisode av «oppfinneren» på NRK.

Ha en strålende helg!

Ingrid sa...

Godt nyttår! Her har hyggelig treff med god venninne stått for fredagsglamouren, ekstra fin avslutning på en litt hektisk uke. Helga blir rolig, uten andre planer enn en tur på ski og å lage årets første hjemmelagede pizza. Satser på å få tid til å komme ordentlig i gang med en av bøkene jeg fikk til jul. God helg til alle!

Kristin sa...

Godt nytt år til alle! Sikkerhetsmuren slettet mitt bidrag til årets siste glamorøse fredag, satser på større hell med årets første;) Jeg skal også ha som forsett å delta her hver fredag!

Dagens glamorøse innslag i min ikke-så-veldig glamorøse jobb, var ny plommefarget bukse fra Kaffe - både fin og komfortabel - samt nydelig utsikt over Oslofjorden. Så må jeg si meg enig i at det allerede merkes at ettermiddagen er bittelitt lysere, hurra for det:)

Ellers er kort arbeidsuke etter en januar- og jobboppstart etter juleferien som føltes usedvanlig tung i år (virker som om mange har det litt sånn), glamour i seg selv. Tror rådet til alltid kloke Glamourbibliotekaren om å tillate seg litt "skilpaddetempo" om man føler for det, er lurt å følge.

Og til Emma, som var usikker på om fredagen din var interessant å lese om (slik jeg forstod deg); må bare si at din beskrivelse av katolsk julefeiring for meg både var eksotisk og glamorøs! God Helligetrekongers-dag på søndag:) - Og riktig god helg til alle og enhver!

Anonym sa...

Første fredag som pensjonist - det er vel glamorøst?
Årets første bok er Svarthuset av Peter May. Med dedikasjon. Han besøkte nemlig det lokale biblioteket i høst.
Hegepege

Ida sa...

God kveld på denne glamorøse fredagen! Vi er enda litt i julemodus, og derfor hadde jeg glemt av fredagsrapporten. Flaks at jeg stakk innom! Og jeg sier meg enig med Glamourbibliotekaren i at å skrive fredagsrapport hver fredag er et godt nyttårsforsett.
I kattelivet står enda juletreet og alle adventsstaker og stjerner og lyser opp. For her beholder vi alltid jula til 20. dag jul, og det er så koselig og stemningsfullt. Spesielt nå når det er så mørkt og mildværet jobber hardt for å stjele snøen vår. Men inne har vi det heldigvis lunt og varmt, og koser oss med nissete, restene av safranbollene og sitter under det nye varme ullpleddet jeg fikk i julegave. Både jeg og kattepusen elsker det pleddet!
Jeg har en forkjølelse som henger litt i, så planene for helga er ikke så mange. Men i morgen skal vi endelig få gjennomført et utsatt adventsbesøk med våre gode naboer. Bedre sent enn aldri, ikke sant? Da skal vi se om vi ikke klarer å konsumere det siste vi har i kakeboksene. Ellers er det lite glamorøse innslag hos oss (kanskje bortsett fra nyvasket hår og Lars Bremnes på høyttaleren). Ønsker dere alle en riktig god og avslappende helg, enten dere bruker den nær peisen, til å pakke bort jula, eller til å nyte jula litt til (sånn som vi gjør) <3

Stine Arkeologine sa...

Oj, det ble sent, skriver en hilsen nå og leser hva dere andre har skrevet i morgen! Har klippet, limt og skrevet i hele kveld, så tiden gikk alt for fort. Har som fast nyttårsrituale å lage en stor plakat for året som kommer, der jeg klistrer og skriver om ting jeg drømmer om og ser for meg vil skje. Og i midten står et ord jeg har valgt som inspirasjon og «huskelapp». Morsomt å lage, og fint å ha på veggen som en påminnelse om hva som er viktig når travelhet og hverdag løper avgårde med meg. I morgen blir det lunsj og kino med en venninne, men ellers er helga uten planer. Gleder meg! Antrekket har vært prikkete kjole, tykk strømpebukse og støvler i regnværet, og Noa Perle som er vinterparfymen min (selv om det ikke føles som vinter med seks plussgrader). Riktig god helg, alle sammen! :-)

Eirin sa...

Dagens glamour var at det var første fredag i ny jobb. Og så langt er jeg strålende fornøyd. Hyggelige kollegaer, spennende oppgaver, kort sykkeltur til jobb og en godfølelse av at her kan jeg være lenge. I kveld spilte jeg minigolf med venner og dermed kommer rapporten sent. I helga skal jeg bake brød, trene, rydde bort juletreet, strikke litt på et babyteppe og kanskje lage pizza. God helg til dere alle sammen!

Ingerid sa...

God lørdagsmorgen! Jeg fikk så herlig hodebunnmassasje hos frisøren i går at alt mulig ble glemt, inkludert fredagsrapporten, komisk nok. Nå blir det kaffe ved juletreet og så en helg med litt av det meste. Koselig å starte helgen med glamorøs fredag, selv om det ble litt forsinket! God helg til alle!

Glamourbibliotekaren sa...

Mette: Mm, pizza! :)

Florisa_H: Så bra at du ble peppet til å glamourifisere fredagen! :)

Ingrid: Høres koselig og fredelig ut! :)

Kristin: Skulle gjerne slått av den sikkerhetsgreia men vet ikke hvordan. Bra du forsøker igjen! :)

Hegepege: Gratulerer med ny hverdag! Blir sikkert fint :)

Ida: Adventsbesøk går fint i januar også! :)

Stine Arkeologine: Så lurt! Inspirerende! :)

Eirin: Så fin følelse å ha for den nye jobben! :)

Ingerid: Hodebunnsmassasje kan fort restarte hjernen på den måten :D

Populære innlegg