søndag, mars 05, 2023

1. søndag i påskeadvent

 


Ja, jeg vet at påskeadvent er et flåsete uttrykk og helt feil etter boka. Skal man følge kirkeåret er vi nå inne i fasten, men påskeadvent går på tvers av alle religiøse tradisjoner og ritualer - det er tvert i mot en temmelig verdslig nedtelling til påskeferien, som igjen er starten på den virkelige våren. Og våren er det stor grunn til å lengte etter. 

Én enkel potte med små påskeliljer, som såvidt har begynt å blomstre. Årets første smak av påskete - og til det; en saftig formkake med appelsinsmak som vi serverte til søndagsgjester i dag. Vi har ikke en gang begynt å høre på Bachs pasjoner ennå, det kan vente ei uke til. Men åååh så herlig det er å begynne å rette fokus mot fridager og tinende snø og å lese Donald i solveggen. Jeg gleder meg sånn til det! Om fire uker er det palmesøndag. Og før det skal det skrives påskekort, vi skal ha påskeverksted her hjemme, og selvfølgelig invitere til det årlige påske-teselskapet. 

Jeg har funnet de første blomstene i hagen. Små gule søte vinterblom, men foreløpig så bittesmå og på knoppestadiet at det er umulig å ta bra bilder av dem. Men snart!



10 kommentarer:

Astrid sa...

Så utrolig hyggelig med en oppdatering her igjen! Veldig stas!

Emma🌷 sa...

Jeg har både faste og påskeadvent jeg, det går så bra sammen.
Vi har vært i Botanisk hage i dag,det gjør vi en søndag hver måned for å se hvordan naturen forandres,
det er store knopper på Magnoliatreet- tenk at det skal blomstre om bare noen uker!
Fortsatt ligger det snø, men i en lun solvegg fant jeg snøklokker🌱
Kaken ser deilig ut, kanskje jeg skal finne frem en sukkerbrød oppskrift🍊God Søndag

Anja sa...

Påskeadvent er kjempekoselig! Takk for at du har introdusert meg for den fine tradisjonen :)

Maje sa...

Fikk straks pusten ned i magen her. Nydelig! Tror jeg skal kjøpe inn litt påskete, jeg.

Ingunn sa...

Å det fatet så nydelig ut! Hvor er det fra? Hva er motivet på det? Og Hei forresten, så koselig at du blogger igjen! Skal henge meg på på fredag og rapportere! :)

Glamourbibliotekaren sa...

Astrid: Så fint du synes det :)

Emma: Det er godt å høre! Er litt redd for at noen skal synes påskeadvent er blasfemisk eller noe :) Så fint med botanisk hage-tradisjon!

Anja: Bare hyggelig :)

Maje: Gjør det :)

Ingunn: Det er gammelt, Haldenkeramikk, og forestiller en stor blomst. Supert at du blir med på glamorøs fredag! :)

Johanne sa...

Så koselig å se at bloggen er i gang igjen! Det var virkelig dagens store glede! Har brukt arkivet mye disse årene, men ingenting er som et friskt nytt blogginnlegg :) Ses på fredag!

tonemor sa...

Disse tekstene dine som hyller årstidene - som jeg liker dem

Clara sa...

Påskeadvent er en så hyggelig tradisjon! Sånn litt over midt i landet, her hvor jeg bor, er det ikke så mye vårstemning i luften ennå. Men vårvinteren er jo også fin :) Påskete er visst ikke helt min greie, har jeg funnet ut. Jeg liker visst ikke så godt verken appelsin eller sjokolade i teen (eller karamell, har blitt overrasket mang en gang av underlige ting som puttes i teen), og har innsett at jeg heller vil ha helt vanlig sitronte i påsken. Men ser at favorittlakrisen min (Bulow) har kommet med to nye smaker, både crispy caramel OG crunchy toffee, så da vet jeg hva jeg skal ønske meg i påskeegget.

Tar meg i å kjenne på at jeg savner nedstengingen litt på denne tiden av året. Vi var heldige og ble ikke rammet på noen negativ måte den gangen, men fikk heller uendelig mye mer tid sammen, og en helt egen ro den første våren. Nå synes jeg dagene bare fyker forbi. Ja, ikke januar da, for den er jo lang som et vondt år, men februar vet jeg egentlig ikke helt hvor det ble av!

Uansett, herlig at du blogger litt igjen, når du har overskudd og lyst til det! :)

Glamourbibliotekaren sa...

Johanne: Så hyggelig, takk :)

Tonemor: fint å høre! :)

Clara: De påsketeene som inneholder sjokolade, styrer jeg langt unna selv! Men de fleste inneholder nok appelsin. Det finnes mange typer påskete, og ekstremt ulike sådanne også. Hvis du har muligheten, anbefaler jeg de fra BlackCat, Lille Valkyrien eller Solberg&Hansen (som er den de selger på Majorstuen kaffe&te). Ikke en kakaobønne i sikte :)

Populære innlegg