mandag, april 17, 2023

Ta i bruk dine fine ting, dag 1:


Jeg starter uka med en ting jeg alltid bruker når vi har slike uker her i bloggen: Det nydelige Missoni-silkeskjerfet jeg kjøpte på Capri, på en av de mest vidunderlige ferieturene i mitt liv. 

Det er i mintgrønt og lyseblått, med juveler i rosa, gull og oransje, og med en mørkebrun kant rundt. Damen i butikken lærte meg å knyte det på en elegant måte. Det er så delikat, ganske lite, og silke er jo silke. Det er deilig å ha på! Og det er et fint minne. 

Den øya var ubeskrivelig. Å komme inn med kveldsbåten, når sola var på vei ned, og rusle rundt i brosteinsgatene høyt der oppe, langs gjerdene der kaprifolen slynget seg, og finne vårt bittelille hotell som var helt perfekt for oss. Spise den beste pastaen, drikke limonade, se på morgendisen fra terrassen vår med dagens første tekopp i hånda, de vakre solnedgangene. Gelatoen i Anacapri. Og Villa San Michele såklart. Capri er en turistmagnet, men de fleste er der på dagstur. Man bør være der en ukes tid, minst. Det aller deiligste var da turistbåtene gikk tilbake til Napoli om ettermiddagen, og det ble god plass overalt igjen. En kveld kjøpte jeg et par sandaler hos en skomaker som pleide å lage sko for Jackie Onassis og Maria Callas. Bare det!

Vi skal tilbake igjen. Planene er i gang med å smies i hodet. Vi har ikke satt dato ennå, men der følte vi oss hjemme, det er vårt sted. Det skal bli et gledelig gjensyn når dagen kommer. 

Og inntil videre bruker jeg mitt fine silkeskjerf fra Missoni. 


4 kommentarer:

Anonym sa...

Hyggelig historie bak din fine ting. Jeg har vært i smykkeskuffen og funnet frem et sett med smykke og armbånd i sølv, gull og kobber. Dette fikk jeg første gangen jeg møtte svigerfamilien min, og det passer veldig godt til min enkle smak. Et hyggelig gjensyn.
Mvh SJ

Anonym sa...

Så gøy at det viste seg å bli en " Bruk dine fine ting-dag i dag, jeg tok nemlig på meg et av mine mange silkeskjerf jeg har arvet fra min bestemor. Hun var en dame som hadde sans for roser, silkeskjerf og parfyme ( spesielt Boucheron som hun brukte i mange år).

Anonym sa...

Ja og nydelig skjerf og historie! Fikk veldig lyst på en tur til Capri.

Emma sa...

Takk for en inspirerende start på uken🌷Jeg ble oppmuntret til å
finne frem en nydelig tekopp som jeg ikke bruker så ofte fordi den er pakket litt for godt inn og bort:
En skjør liten grønn kopp med gullkant, små roser og grønt bladverk i dekoren, og inne i det grønne sitter
en blå fugl. Nå fikk den komme frem og brukes til grønn te med sitron, og siden jeg likevel var i gang
fant jeg frem stråhatten min og drakk morgente på verandaen.
🌸🍃🐦Tusen takk for inspirasjonen kjære vertinne!

Populære innlegg