mandag, desember 31, 2007

En liten 2007-kavalkadeÅrets reise: New York, som vanlig - ikke minst fordi vi denne gangen slo på stortromma og bodde på et vidunderlig hotell:

Årets hotell: Library hotel, så klart. Et herlig konsept - blanding av bibliotekar-nerderi og nedtonet eleganse. Perfekt for en glamourbibliotekar.

Årets leseopplevelse: Mange.. men "Et livs musikk" er nok av de bedre jeg leste i løpet av året. "The Book Thief" fikk meg til å gråte.

Årets plate: Jeg ble veldig glad i Keith Jarretts live-plate ("My foolish heart"), Paul Lewis' Beethoven-innspillinger samt Andsnes' innspilling av Griegs ballade i g-moll. Av pop likte jeg Salem al Fakirs plate veldig godt.

Årets konsert (pop): The Police i Århus... Dreams do come true. Og Suzanne Vega på Rockefeller.

Årets konsert (jazz): Ok, det er egentlig ikke jazz, men de hadde med seg jazzmusikere og det var på en jazzfestival: Steely Dan i Stockholm. Knallbra!

Årets konsert (klassisk): Alfred Brendel i konserthuset. Hele Risør Kammermusikkfest-uka. Werner Güras Schumann-konsert på Oslo Kammermusikkfestival.

Årets parfyme: Av de nye jeg kjøpte er jeg nok mest fornøyd med L'Artisan Parfumeur Piment Brulant, men den jeg har gjenoppdaget og virkelig lagt min elsk på, er Boucheron.

Årets kleskjøp: Eeeh. Et par jeans fra H&M som er helt perfekte. Jeg har jo nesten ikke kjøpt klær.

Årets vakreste på Oscar: Rachel Weisz og Kate Winslet.

Årets best kledde: Helena Christensen. Alltid.

Årets filmopplevelse: Simpsonsfilmen tror jeg - det er herlig å sitte i en kinosal og le høyt gang på gang. Det gjør man ikke ofte. Lady Chatterley var fin også.

Årets teateropplevelse: Hjemkomsten var bra. Markens Grøde var bra. An-Magritt var veldig bra.

Årets botaniske opplevelse: Min fine praktvindel som eksploderte og blomstret med tilsammen flere hundre blå vakre blomster i løpet av noen sommeruker. Alle blomstene blomstret kun én dag hver. Rekord: 27 blomster på én dag. Balkongen var gårdens pryd.

Årets mest misbrukte ord: Glamour. I allefall i forhold til min egen definisjon. Ordet har blitt forsøplet på så mange måter, både i form av dårlige realityprogrammer, c-kjendiser/sladder og andre kommersielle og overfladiske sammenhenger som er så lite glamorøst som det kan bli. Jeg må tydeligvis fortsette å kjempe for at ordet skal få tilbake sin fine betydning, litt mer i retning av old-school glamour og personlig egendefinert glamour. Vekk fra trashet. Dere, mine kjære lesere, er også mine disipler! Gå ut i verden...

Årets sørgeligste hendelse: Min firbente sølvpelsede nevøs bortgang...

Årets presang: Perlekjedet jeg fikk av glamourgemalen til jul. Nydelig, klassisk og evig. For en mann jeg har! Which brings me to the final:

Årets mann: Glamourgemalen!!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for et underholdene og inspirerende år!

Anonym sa...

Årets blogg: Glamourbibliotekaren!

Godt nytt år! :)

Britt Åse sa...

Takk-takk for daglig inspirasjon og nytte! Godt nytt år!

Anonym sa...

Tusen takk for alle de små gledene du sprer daglig gjennom bloggen din! Godt nyttår!

Glamourbibliotekaren sa...

Takk i lige måde, alle sammen! Dere henger vel med i 2008 også? :)

Populære innlegg