onsdag, januar 09, 2008

En liten hyllest til dagens 100åring!
I dag legger jeg til side alt det andre jeg leser, og plukker fram hennes bøker fra hylla mi. Og oppfordrer alle andre til å gjøre det også. Og selvfølgelig ikke bare i dag, da.

3 kommentarer:

Anonym sa...

henger meg på: gratulerer! Og les! Hun fortjener å bli lest minst like mye som sin livsledsaker Sartre.
"Kroppen er ikke en ting, men en situasjon. Den er vårt grep om verden og en skisse av våre prosjekter", skrev hun i 1949. Og vi griper jo om verden og kaster ut prosjekter ikke minst gjennom måten vi fremtrer på. (Hverdags-)glamourprosjektet kan altså også leses i lys av Beauvoir, og kroppen er ikke en begrensning for oss, men tvert imot det som åpner opp muligheten for prosjektene våre av ulike slag..

Anonym sa...

Jeg blir mismodig (for ikke å si sjokkførrrspelt) når jeg ser at ABC Startsidens forsidelink til omtale av Simone de Beuvouir i anledning dagen bærer tittelen "Sjokkerende sexliv". Da anbefaler jeg heller dagesn utgave av Klassekampen, som har masse findt Simone-stoff, bl.a. intervju med Toril Moi, og en utdrag fra Simones egen amerikareisebok (som forøvrig også anbefales).

Glamourbibliotekaren sa...

Sol: Ah, bra tolkning! :) Sånt liker jeg.

Glamantropolog: Tabloidoppslag; surprise surprise. De gir seg ikke.. Takk for tipset om Klassekampen! Skal lese den nuh!

Populære innlegg