torsdag, september 10, 2009

Nostalgia is my middle name


Fint vær ute, høstforkjølelse med feber og horisontal stilling på sofaen gjør meg alltid nostalgisk. Jeg har skrevet om det før, senest i fjor. I dag og i går har jeg som vanlig hørt på Kate Bush' "The Kick Inside" (en av mine ungdoms-yndlinger), og nå dro jeg nettopp fram Cowboy Junkies' LP "The Trinity Session", som jeg falt pladask for i åttende klasse. Den ble spilt inn i kirka "Church of the Holy Trinity" i Ontario en novemberkveld i 1987, med hele bandet samlet rundt én mikrofon.

Her er en smakebit: "I don't get it".



Cowboy Junkies spilte i nærmeste storby da jeg var 17, og jeg og venninna mi dro dit og holdt pusten da vi passerte vaktene (det var 18årsgrense). Videre hørte jeg dem i 2001 på Betong, da med Over the Rhine som oppvarmere.

Deres versjon av Hank Williams' "I'm so lonesome I could cry" er nydelig - kjøp denne plata, herved er den anbefalt. Min har så dype riller nå at jeg burde kjøpe en ny...

Senere skal jeg skrive mer om disse gamle Seventeen- og YM-bladene jeg slukte under mine høstforkjølelser i ungdommen. Jeg fant dem nemlig igjen da vi flyttet nå i sommer, og har i disse dager hatt et gledelig gjensyn med dem. Jeg husker *alt*. Og jeg snuser på mine gamle parfymer, i den grad jeg har luktesans.

Men nå skal jeg snu plata, lene meg tilbake og hvile litt.


9 kommentarer:

Akeleiedamen sa...

Kate Bush- en helt spesiell og fantastisk artist... Og jeg kommer ikke over at hun laget sangen "Wuthering heights" i en alder av bare 18 år-!

wine-fueled narcissism sa...

Åh! Jeg ELSKER The Kick Inside. Det er mitt definitive favorittalbum of all times. Absolutt alle låtene er nydelige, og stemningen som de skaper er helt magisk. Kate var 19 år! For en artist. Jeg kunne skrevet en hel avhandling i begeistring.

Mon tro hva Glamourbibliotekaren synes om Aerial...? :)

Glamourbibliotekaren sa...

Akeleiedamen: Hun er unik!

Wine-fueled: Det rager høyt hos meg også. Det er så helstøpt og tematisk på et vis, man må høre det fra start til slutt uten avbrudd, i riktig rekkefølge. Glamourbibliotekaren liker Aerial også! :)

Kh sa...

Sweet Jane er da et enda bedre spor fra Trinity Sessions! http://www.youtube.com/watch?v=BHRFZFmEq9o

Glamourbibliotekaren sa...

Kh: Ja, den var den store hiten deres fra denne plata. Fin den også.

Katrine sa...

Ah, The Trinity Session! Jeg var midt i de dramatiske sene tenår, og pleide å synge Misguided Angel som nattasang til lillesøster som egentlig var blitt for stor for nattasanger. Senere lærte jeg den bort til en amerikaner i Barcelona, som tok den inn i sitt gatesanger-repertoar og kunne melde om rørte tilhørere rund baut.

Ellers har jeg en svakhet for The Man With the Child in His Eyes på The Kick Inside. Og så har jeg faktisk sansen for The Puppini Sisters' versjon av Wuthering Heights, selv om den selvfølgelig på ingen måte er bedre enn originalen!

Fine, fine musikken!
Og god bedring til Glamourbibliotekaren og andre høstforkjølede.

Glamourbibliotekaren sa...

I hear him.. before I go to sleep.. and focus on the day that's been..

Katrine sa...

*gåsehud*

Norwegian Media Watch sa...

Yes, Cowboy Junkies is a great Canadian band. Great Canadian music!

Populære innlegg