tirsdag, januar 04, 2011

Leseplan

Her i huset står skjønnlitteraturen sortert alfabetisk etter forfatter i et rom i underetasjen som går under navnet "biblioteket" - der alle veggene er dekket av hyller fra gulv til tak. Savnet etter å ha bøker i stua ble for stort i går (det er ikke så mange vegger der som egner seg til bokhyller pga romløsningen), så bibliotekaren plukket en stabel uleste bøker ut av det alfabetiske systemet nede i biblioteket og tok dem med opp. Og satte dem hulter til bulter i ei lita hylle ved siden av pianoet. Dette blir mitt lesepensum for 2011. Systemet er delvis opphevet. Livin' on the edge!!

7 kommentarer:

Lene sa...

fint! jeg er fan av både leseplaner og bøker tatt ut av system :) (min leseplan ligger stablet oppå tv'n, som av en eller annen grunn er plassert sentralt i rommet. dermed ser jeg til enhver tid hvilke bøker jeg kan velge og vrake, det er vardagslyx det!)

Leila sa...

Haha, go crazy!;-D

Linn sa...

Gleder meg til flere flotte innlegg om de fantastiske bøkene du leser:)

Ha en fin dag.

koristen sa...

Åååh, jeg skulle ønske jeg ikke hadde lest "Mrs Dalloway" enda :-)

Ida sa...

Å hurra, jeg er ikke den eneste som alfabetiserer bøkene mine! Har i årenes løp hatt forskjellige systemer, etter tema, farge(!), tittel osv, noe min familie synes er litt urovekkende, men jeg finner i hvertfall fram!
Og en stue uten bøker er naken, så det så! ;-)
Hilsen Ida

Anonym sa...

Liste? Litt vanskelig å lese alle titlene på bildet... ;-)

Glamourbibliotekaren sa...

Lene: Lurt!

Leila: :D

Girl about Oslo: Kommer en snart!

Koristen: Hurra, jeg har ikke lest den!

Ida: Nei, alfabetisering er du ikke alene om :D (temmelig vanlig i f.eks. biblioteker...) Stue uten bøker er uaktuelt, for min del handler det mer om at samlingens volum krever et eget rom i tillegg til det man har plass til i stua.

Anonym: Ikke tale om - skriver jeg det ned, MÅ jeg jo lese alle. Jeg ombestemmer meg sikkert hundre ganger! :D

Populære innlegg