lørdag, august 29, 2009

Bliss # 2


Gårsdagens tredje film: Cinema Paradiso, utekino på Sankthanshaugen i den mørke augustkvelden. Alle satt musestille og så på - til og med en kongepuddel satt andektig og stirret på lerretet. Vi fikk bare med oss de siste tjue minuttene (pga de to andre filmene), men det var mer enn nok til å fossgråte. Kombinasjonen av de sensurerte filmklippene, Morricones mektige musikk, lille Toto som har blitt voksen og kommer hjem til kinoen sin for første gang på mange år, og melankolsk tenker tilbake og muligens gråter en skvett (jeg klarte ikke å se tydelig på det tidspunkt gjennom sløret av egne tårer) - det er virkelig å ta alle virkemidler i bruk. Den som ikke lar seg berøre, har et hjerte av sten.


7 kommentarer:

Anonym sa...

Under forrige spørsmålsrunde på bloggen din svarte du at du ikke leser andres blogger.

Jeg har mine tvil om dette da det ser ut til at du kopierer en del fra den svenske bloggeren "Underbara Clara". Jeg kjenner igjen både innlegg og tekst fra bloggen hennes, og synes det blir ren kopiering. Jeg har også sett at du har lagt igjen kommentar på bloggen hennes så jeg vet jo at du leser den.

Håper du blir mer "original" i fremtiden.

Glamourbibliotekaren sa...

Hei! Jeg sa vel at jeg ikke leste så *mange* blogger. Jeg har aldri lagt skjul på at jeg leser Clara sin, jeg har til og med linket til henne flere ganger. Å linke til andre blogger gjør jeg nesten aldri, men hennes blogg er vel den jeg har nevnt flest ganger som en av mine favoritter.

Å bevisst kopiere en annens blogg er ikke noe jeg driver med; jeg tror ikke leserne mine er så sløve/dumme at de ikke ville avsløre noe sånt øyeblikkelig. Det er fint om du kan gi meg noen eksempler så jeg vet hva du sikter til :)

Jonas Lie sa...

Det var da en riktig morsom kommentar Anonym la igjen?
Jeg leser MANGE blogger, og har aldri sett at Glamourbibliotekaren har kopiert noens blogg noen sinne, derimot er det jo andre som kopierer henne.

Jeg synes du er mer enn original nok, Glamourbibliotekar - hvem du nå enn er.
Og jeg er også meget nysgjerrig på hvilke eksempler Anonym sikter til.

Blondie sa...

Veldig morsom.
Som min gamle far pleide å si: Stryk over og gå videre.

S sa...

Åh, Cinema Paradiso på utekino... Det skulle jeg gjerne ha opplevd, kjenner jeg. Må kanskje på lista over de tingene man bare MÅ gjøre før man dør? Elsker Cinema Paradiso, og synes det er en av de sterkeste filmene jeg har noen gang har sett.

benedicte sa...

Det var fint, om enn litt småkaldt mot slutten. :)

Glamourbibliotekaren sa...

Jonas Lie: Ja, jeg skulle gjerne sett eksempler så jeg kunne oppklare saken! :)

Glamouroversetteren: :) Done!

S: Jeg tror det må være en av de mest perfekte filmene til utekino!

Bénédicte: Ja, jeg tok heldigvis på skjerf og jakke! Nå er høsten straks her altså.

Populære innlegg